Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dwa pytania
witam sprawa jest taka że poszedł mi simering na wałku pośrednim i mam dwa pytania jedno może troche śmieszne - w którą stronę odkręca się śrubę koła rozrządu na wale korbowym i drugie jaki ma symbol klucz do tej śruby, wiem że do wymiany tego simeringa nie trzeba odkręcać tego koła ale jak już będę miał rozgrzebany rozrząd to chce też wymienić simering na wale tak na wszelki wypadek 

-

pawelek03576 - Gaduła
odkreca sie w lewo. najlepiej klucz sztorcowy(nasadka na grzechotkę) wielokątna(12to kątna) 19mm.
simering występujący w rozrządzie -jego wymiary 47x32x10 taki przychodzi na wałek rozrzadu ,wałek posredni , przód wału korbowego. śrube mozesz przykrecic te sama.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a)::-) odkreca sie w lewo. najlepiej klucz sztorcowy(nasadka na grzechotkę) wielokątna(12to kątna) 19mm.
simering występujący w rozrządzie -jego wymiary 47x32x10 taki przychodzi na wałek rozrzadu ,wałek posredni , przód wału korbowego. śrube mozesz przykrecic te sama.
właśnie o to chodziło dzięki

-

pawelek03576 - Gaduła
• Strona 1 z 1