Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Duze zurzycie paliwa
Jestem posiadaczem Golfa 3 1.8 Gl mialbym male pytanko,muj golfik pali obecnie okolo 11 l w miescie nie przekraczam 2.5 tysiaca obrotow czy jest to normalne ?
- hossbos
- Czytacz
ja mam golfa 1.6(101) km , żadki silnik w mk III ale jak widac jest , i pali mi w mieści ponad 10 litrów przy spokojnej jezdzie , a ty
sz ze 1,8 pali ci 11 . Pojedz w trase i sprawdz średnie spalanie , jeśli wtedy okaże się ze pali podobnie no to jakaś regulacja się przyda. Z własnego doświadczenie ci powiem ze kiedyś miałem walniętą sonde lambda i palił mi 12 litrów w trasie , zobacz czy termostat jest sprawny , to tez ma znaczxący wpływ na spalanie , powinien trzymać temp.silnika tak ok 85-89 stopni .
MYŚLE ZE DO CZEGOŚ SIĘ PRZYDAM , POZDRO
sz ze 1,8 pali ci 11 . Pojedz w trase i sprawdz średnie spalanie , jeśli wtedy okaże się ze pali podobnie no to jakaś regulacja się przyda. Z własnego doświadczenie ci powiem ze kiedyś miałem walniętą sonde lambda i palił mi 12 litrów w trasie , zobacz czy termostat jest sprawny , to tez ma znaczxący wpływ na spalanie , powinien trzymać temp.silnika tak ok 85-89 stopni .
MYŚLE ZE DO CZEGOŚ SIĘ PRZYDAM , POZDRO
- luki06888
- Berbeć
Mam propozycję.Proszę wpierw przyjżeć się swojemu autku i pomyśleć co może wpłynąć na zużycie paliwa? nie wspominam tu o ekonomicznej jeżdzie bo to chyba normalne
szerokie laczki? jakie efektowne ale napewno nie ekonomiczne,Subwofer? daje czadu ale to dodatkowy balast.Możecie sobie przeliczyć ile kilogramów musi ciągnąć wasz motorek,a zmniejszenie wagi da więcej niż jakieś modyfikacje które nie zawsze zmniejszają zużycie paliwa. 
szerokie laczki? jakie efektowne ale napewno nie ekonomiczne,Subwofer? daje czadu ale to dodatkowy balast.Możecie sobie przeliczyć ile kilogramów musi ciągnąć wasz motorek,a zmniejszenie wagi da więcej niż jakieś modyfikacje które nie zawsze zmniejszają zużycie paliwa. 
-

Mayk - Badacz tematu
Chcialbym sie spytac jeszcze czy wszystkie golfy mam na mysli 1.8 Gl sa takie mulowate to znaczy muj sie strasznie leniwie zbiera ,nastepna zecz ktura mnie tak meczy to rano gdy autko troche postoi to przy zapaleniu przez ok 2 ,3 sekundy strasznie klekotaja jakby zawory jest to normalne w golfach.
- hossbos
- Czytacz
Ja mam silnik 1,8 serii AAM. No apetyt to on ma ale mułowaty nie jest więc radzę przyjżeć się twojej maszynce.
- zaratustra83
- Berbeć
chyba się musisz podpiąć pod komputer i sprawdzić odczyty...
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Dzieki chyba tak zrobie
[ Dodano: 2007-11-21, 21:38 ]
Chcialbym jeszcze zapytac od czego to zalezy jesli jest wilgotne powietrze to idzie wmiare ale jak byly upaly to byla tragedia to znaczy dopiero mlowato sie zbieral z gury dziekuje za porady

[ Dodano: 2007-11-21, 21:38 ]
Chcialbym jeszcze zapytac od czego to zalezy jesli jest wilgotne powietrze to idzie wmiare ale jak byly upaly to byla tragedia to znaczy dopiero mlowato sie zbieral z gury dziekuje za porady

- hossbos
- Czytacz
• Strona 1 z 1