Takie pytanie ile on powinien mi spalać w trafie lub w mieście ?
W mieście zauważyłem że spala mi jakieś 11 - 12 litrów na setkę
Jak rozmawiam ze znajomymi, którzy są posiadaczami również Golfa to twierdzą że spala mi za dużo co może być przyczyną tego ? Jak czytam na różnych forach to spala w mieście im jakąś 9
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Maajki napisał(a):Jak czytam na różnych forach to spala w mieście im jakąś 9
Skoro udało Ci się znaleźć info nt. spalania . To pewnie gdzieś tam się da znaleźć posty dotyczące możliwych przyczyn podwyższonego zapotrzebowania na benzynę.
Dogrzewa sie do 90" C? W kompie nie ma błędów?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
11 - 12 litrów to nie jest aż tak źle, choć mogło by być mniej to fakt, mnie w zime pali 10-11 litrów gazu i mam ten sam silnik. Jak jest cieplej to jestem w stanie dojść do 9,5l w mieście
a na trasie mój rekord to 6,8l. Poprzedniemu właścicielowi na benzynie palił podobnie. Ale nie licze na to że auto będzie spalać tyle ile podaje producent, bo on zawsze zaniża a dwa silnik ma swój wiek i nie można od niego za dużo wymagać
a na trasie mój rekord to 6,8l. Poprzedniemu właścicielowi na benzynie palił podobnie. Ale nie licze na to że auto będzie spalać tyle ile podaje producent, bo on zawsze zaniża a dwa silnik ma swój wiek i nie można od niego za dużo wymagać- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Maajki ja sie dowiadywałem o gaz do mojego ABD i jestem rozbawiony
Jedni chcieli sekwencje za 1900zł a drugi 2500 ;D więc najlepiej szukaj na własna ręke. a co do opłacalności ja mam 1992 i zagazuje go bo buda zdrowa i silnik tez da rade, tylko musisz pojeździć ze 2-3 lata zeby CI sie zwrociło 
Jedni chcieli sekwencje za 1900zł a drugi 2500 ;D więc najlepiej szukaj na własna ręke. a co do opłacalności ja mam 1992 i zagazuje go bo buda zdrowa i silnik tez da rade, tylko musisz pojeździć ze 2-3 lata zeby CI sie zwrociło 
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja za swoją sekwencje dałem 2000 zł, i jestem z niej zadowolony. Mnie się zwróciła mniej więcej po 15 miesiącach. W zależności ile jeździsz to tak szybko Ci się zwróci, ja robię średnio 10-15 tys km tym autem rocznie. I przeważnie miasto, może kilka razy do roku coś dłuższego. Jak będziesz dbał o silnik to Cię nie zawiedzie. Znajomy ma gaz w Pasku w silniku 2.0 i najechane ponad 400tys a ciągnie lepiej niż nie jeden który ma 200 tyś na blacie
bo dba o niego.
bo dba o niego.- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
VolDan napisał(a):Maajki ja sie dowiadywałem o gaz do mojego ABD i jestem rozbawiony Jedni chcieli sekwencje za 1900zł a drugi 2500 ;D
To już sekwencje montują do ABD? Fajnie.
Poza tym. Czy to temat o gazie?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
zadał pytanie odnośnie montażu gazu i jego opłacalności więc dostał odpowiedz,
Tak da się zamontować sekwencje do ABD. Podałem wycenę i niekompetencje ludzi tam pracujących.
Tak da się zamontować sekwencje do ABD. Podałem wycenę i niekompetencje ludzi tam pracujących.
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1