2.0 GTI 115km 1994r.
WItam serdecznie, walcze od jakiegos czasu z moim golfem którego niedawno nabyłem. Mianowicie dławi sie i dusi przeważnie przy dodawaniu gazu na ciepłym silniku, ...dodaje gazu na pierwszym biegu i stopniowo odcinkami przyspiesza( objaw wg mnie taki jakby niedostawał momentami paliwa) i tak na kazdym biegu potem. Jak potrzymam go duzej na wysokich obrotach to nagle przez np 2 kilometry jest ok poczym znowu to samo. Wymienione kable swiece wszyhkie filtry, silniczek krokowy, wyczyszczona przepustnica, palec i styki w kopołce.
Na komputerze nie wykazuje błędów
prosze o pomoc, nakierowanie bede bardzo bardzo wdzieczny, z góry dziekuje i pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- młody88
- Badacz tematu
założyłem tam konto nie mogłem sie zalogować i mi zablokowali:( moglbys mo opel jakos inaczej to przybliżyć?? jak odlaczylem czujnik temperatury i go zagzalem to sie temp na wskazniku nie podniosła i sie nie wylaczyło ssanie a po podlaczeniu sie wyłaczylo wiec chyba czujnik ok.....
- mariomc
- Czytacz
czy jakies propozycje skoro juz wymienialem swiece i przewody?? dodam, ze dzis juz nawet na zimnym ten objaw przerywania wystapil i z tego co obserwoje to coraz bardziej sie nasila:(.....jak go pare razy porzadnie przeciegne na kazdym biegu to jest na jakis czas spokoj ale po paru chwilach znowu jest to samo.......... 

- mariomc
- Czytacz
ok, wiec odpalam sobie rano ruszam normalnie delikatnie na zimnym silniku zeby go niepałować ale czuje, ze ten samochod idzie tak jak powinien...satje na światłach i jak ruszam to przy wciskaniu gazu jest taki objaw jakby mu paliwa brakło i nagle dostawał, brakło i nagle dostawał i przyspiesza jak silnik0,9 i to z przerwami te przerwy sa na tyle małe ze jakos moge uczestniczyc w ruchu......wyjezdzam na prosta po rozgrzaniu silnika dusze na kazdym biegu do 5-6 tyś. z przerywaniem i w koncu czasami przechodzi mu np do czasu nastepnego postoju...nie wiem co moge jeszcze dodac...

- mariomc
- Czytacz
- RangerDN
- Czytacz