Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dusi sie, przerywa, co robic?!
Witam. Wymienilem dzisiaj w moim golfiku filtr paliwa, wczesniej takze zdecydowalem sie na wymiane podstawy pod gaznikiem. Problem jest taki ze myslalem ze po wymianie tych czesci auto nie bedzie sie dusilo i przerywalo w trakcie jazdy.. lecz kiedy przejechalem sie zaraz po wymianie filtra to autko chodzilo elegancko ale po przejechaniu jakis 4 km moze 3km zaczelo znow sie dusic i przerywac.. Slyszalem cos ze moze to byc pompa paliwowa, ale nie znam sie dlatego prosze o pomoc, aha chcialem dodac ze moj Golf 3 to 1,4 benzyna.. Bardzo prosze o szybka pomoc. DZiekuje i Pozdrawiam
- jarobarca
- Berbeć
kolego troche mało żeby stwierdzić co ci się dzieje. masz objawy na zacieranie się pompy ale to nie znaczy że tak musi być, bo niewiadomo z twojej wypowiedzi czy masz gaz podejrzewam ze nie. jedynym rozwiązaniem jest jak byś podjechał do kogoś przełorzył pompę na chwile i zobaczysz wymontowanie i zapięcie pompy to jakieś 15 minut oczywiście z przerwą na papierosa. pompa od golfa 2 równierz bedzie działać. pozdro
- barrister
- Czytacz
Dobrze sie domysliles ze nie mam gazu. a tak w ogole to sory ze nie napisalem;) a powiedz mi jeszcze jedna rzecz, jesli oczywiscie orientujesz sie.. ile taka pompa moze kosztowac? Dziekuje ze zdecydowales sie odpowiedziec na moje pytanie. Pozdro
- jarobarca
- Berbeć
witam koszt takiej pompy to ok 60 zl na allegro zobacz np tohttp://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=382405981 pozdrawiam
arek
- arek3358
- Czytacz
Ja mam podobny problem jak kolega, ale u mnie jest instalacja gazowa - na benzynie jedzie ok. Pełny bak a nagle samochód jedzie choćby chciał a nie mógł... po prostu traci moc, dusi się. Przełączam na benzynę i jest ok. Zakładamy że po pracy jadę do domu i o dziwo gaz działa...Bywało tak, że mimo, iż tak sie dusił..to nie przyjmował więcej paliwa (gazu). Pojechałam do gazu, wymieniłam filtr powietrza, gazu i ogólny przegląd - ok. Pojeździłam parę dni i ten sam problem. Ktoś może domyśla się co tu nie gra?
- wesola86
- Berbeć
• Strona 1 z 1