Witam wszystkich. Od pewnego czasu planuję zamontowanie filtra stożkowego. Zastanawiam się jednak czy w tym wypadku zwykły dolot wystarczy, rozważam zamontowanie błotnika z wlotem powietrza, mam na myśli coś w tym stylu:
http://images.okazje.info.pl/p/motoryza ... -06-96.jpg
Co o tym myślicie? Warto czy zwykły dolot wystarczy? Wiem że im więcej zimnego powietrza tym lepiej.
I druga sprawa: jak w przypadku filtra stożkowego zachowuje się moc i spalanie?
Pozdrawiam i dzięki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
było milion razy, padł miliard odpowiedzi, ale niech będzie miliard pierwsza:
przy stożku jego odseparowanie od gorącej komory silnika jest konieczne żeby to miało jakikolwiek sens. Do tego nada się świetnie jakiś carbonowy box albo obudowa z metalu/plastiku pokryta materiałem nie przepuszczającym ciepła. Druga sprawa to zapewnienie do takiego ustrojstwa dolotu chłodnego powietrza. Wystarczy puścić z dolnej kratki w zderzaku rurą w górę, nie musisz od razu wymieniać błotnika
u mnie w temacie na pierwszej stronie zobaczysz jak to sensownie rozwiązać
przy stożku jego odseparowanie od gorącej komory silnika jest konieczne żeby to miało jakikolwiek sens. Do tego nada się świetnie jakiś carbonowy box albo obudowa z metalu/plastiku pokryta materiałem nie przepuszczającym ciepła. Druga sprawa to zapewnienie do takiego ustrojstwa dolotu chłodnego powietrza. Wystarczy puścić z dolnej kratki w zderzaku rurą w górę, nie musisz od razu wymieniać błotnika
u mnie w temacie na pierwszej stronie zobaczysz jak to sensownie rozwiązać

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1