Witam.
Mam pewien problem, gdy jadę sobię spokojnie bez ciężkiej nogi obroty wchodzą ładnie, ślicznie itd. gdy mu depne pedał autko nie przyśpiesza, a robi się tak jak dodajemy gazu na jałowym biegu. Nie reaguje na pedał ni nic, tylko wskazówka obrotomierza leci w górę, taka sytuacja.
Czy to normalne w golfach, czy jakiś problem z tym? Poczzułem w sobie moc drivera i chce być ścigantem ulicznym z mym golfem 75 konnym. xdd
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprzęgło do wymiany
Ślizga się i przy "bucie" nie przenosi momentu obrotowego. Miałem identyczny problem, wymiana pomogła, z tym, że licz się z kosztem rzędu 500-600zł
Ślizga się i przy "bucie" nie przenosi momentu obrotowego. Miałem identyczny problem, wymiana pomogła, z tym, że licz się z kosztem rzędu 500-600zł-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
wymień komplet, nie baw się w wymiany tarczy a stary docisk bo szybko znowu się wszystko rozsypie. przy okazji sprawdź stan linki i zabezpieczenia na łapie sprzęgła. warto spojrzeć też na stan oleju w skrzyni
sprzęgła szukaj LUKa/Sachsa/Valeo
sprzęgła szukaj LUKa/Sachsa/Valeo
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Tak, bo moment obrotowy oddawany na wale korbowym nie jest przenoszony w całości na skrzynię biegów przez ślizgające się sprzęgło
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1