Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dodatkowy wtrtsk paliwa
witam jak sprawdzic poprawnosć działania dodatkowego wtrysku paliwa w gti 8v 2E
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Odkręcasz go po prostu - trzyma go chyba jedna śruba, nie odłaczasz węża paliwowego od niego. Włączasz zapłon na chwilkę żeby pompa nabiła ciśnienie i patrzysz czy z niego nie kapie, to jest test szczelności. Potem ktoś odpala a ty patrzysz czy tryska paliwo w trakcie rozruchu.
Z doświadczenia ci napisze że jego znaczenie jest żadne, zresztą w nowszych 2E zrezygnowano z niego. Testowałem czy są jakieś różnice w odpalaniu na zimnie z odłączonym i podłączonym, nie zauważyłem żadnych, no może na wielkim mrozie ale w takich warunkach nie testowałem. Więc w sumie istotne jest tylko żeby nie lał paliwem od nieszczelności.
Z doświadczenia ci napisze że jego znaczenie jest żadne, zresztą w nowszych 2E zrezygnowano z niego. Testowałem czy są jakieś różnice w odpalaniu na zimnie z odłączonym i podłączonym, nie zauważyłem żadnych, no może na wielkim mrozie ale w takich warunkach nie testowałem. Więc w sumie istotne jest tylko żeby nie lał paliwem od nieszczelności.
- pablomed
- Members
wiem ze ma znaczenie przy odpalaniu jak nie sika paliwem to jest wieksze prawdopodowieństwo ze odpali i zaraz zgasnie
[ Dodano: 2014-08-07, 19:09 ]
sprawdziłem działa
kurcze a jakie napięcie powinien dawac silniczek krokowy bo gasnie mi przy odpalaniu na wolnych obrotach
[ Dodano: 2014-08-07, 19:09 ]
sprawdziłem działa
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1