Gdy auto jest zapalone i odkrece wlew oleju to strasznie dmucha Czy tak powinno byc?
A jak nie to jak to dmuchanie usunac?? I dlaczego tak sie stalo?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nieprawda !!! Widziałem dwa silniki w których nie było ABSOLUTNIE różnicy czy silnik pracował czy nie. We wlewie oleju nie czuć było ŻADNEGO - NAWET MINIMALNEGO ruchu powietrza.
To był VW LT 40 2,4D 93 rok produkcji i FIAT BRAVA 1,6 103 KM 96 rok produkcji. Oba po rzeczywistym przebiegu 130 tys. km.
W tysiącu innych silników jakie sprawdzałem zawsze mniej lub bardziej dmuchało.
To był VW LT 40 2,4D 93 rok produkcji i FIAT BRAVA 1,6 103 KM 96 rok produkcji. Oba po rzeczywistym przebiegu 130 tys. km.
W tysiącu innych silników jakie sprawdzałem zawsze mniej lub bardziej dmuchało.
Mędrcy znają wszystkie pytania a głupcy wszystkie odpowiedzi.
- lizardking
- Czytacz
ja jak miałem mk3 2.0L 115km to jak silnik pracował i odkręciłem korek to odrazu mu spadały obroty ale delikatnie.na jakies 750obr. a tak to stałchyba nie całe 850. z koleji w BMW jak odkręci sie korek to silnik odrazu gasnie. nie to ze ma pierscienie zajechane. poprostu te motory tak maja (o BMW mi chodzi)
no dobra a weście któregoś dnia jak sobie pojeździcie silnik bedzie rozgrzany to odkręccie korek i powąchajcie czy zalatuje paliwem z silnika z wlewu oleju. jak tak to znaczy ze pierscienie...
no dobra a weście któregoś dnia jak sobie pojeździcie silnik bedzie rozgrzany to odkręccie korek i powąchajcie czy zalatuje paliwem z silnika z wlewu oleju. jak tak to znaczy ze pierscienie...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1