Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dlawienie silnika
hello!byl taki temet podobny niedawno,ale moj czlowiek/mechanik/nie daje rady.a mnie juz szlak trafia,ale od poczatku.na zimnym motorze jest ok,ale jak sie zagrzeje to przy przyspieszaniu z nizszych predkosci obr.np.z 2 biegu 20 km/h lub 4 biegu 60 km/h dlawi i szarpie mi silnik.jak sie juz wkreci na obroty to idzie,na komputerze wyszlo:silniczek krokowy/wyczyscil i blad ten zniknal/,przepalone styki na komputerze i czujnik obrotow silnika.wymienil sam czujnik i zniknely oba te bledy.niestety golfik jak chodzil tak chodzi dalej.z gory dziekuje za rady.
markko
- markko
- Berbeć
Re: dlawienie silnika
szarpanie to efekt niepalenia wszystkich garów np. 3 gary palą a 4 nie u mnie problem leżał po stronie elektrycznej każdy ma taki sam problem i takie same objawy ja ci napisze co ja zrobiłem. powypinaj wszystkie mozliwe wtyczki i osusz suszarką. wszystkie wiązki są zaizolowane szmacianą izolacją, ja dałem sobie czasu i zdjąłem izolacje z przewodów , zaizolowałem wszystkie przewody bardzo szczelnie. wszystkie masy wykręć i i wyczyść. Golfy mają tak iż elektryka to ich słaby punkt. pozdro
- barrister
- Czytacz
• Strona 1 z 1