Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dławienie sie silnika , spadek mocy , gaśniecie
Witam wszystkich , jestem posiadaczem golfa 1,4 1992 ABD . Moim problemem jest dlawienie sie silnika bez wzgledu na obrty czy bieg. Auto bylo na komputerze wykazalo uszkodzona sonde i silnik krokowy , po wymianie nic sie nie poprawilo. Wymieniłem też swiece , kable, kopułke i palec ale to tez nie pomogło , mechanik zaproponował wymiane przepustnicy z obudowa i potencjometrem pomoglo na tydzien. W miedzyczasie mialem problem z odpalaniem ( zimny silnik dlugie krecenie ) pomogla wymiana czujnika temperatury wody lecz zaczol przeklamywac temperature np: woda 80°C na wzskazniku 110°C ( czujnik od tego modelu i sprawny ). Dławienie sie wystepuje nie regularnie tz. jednego dnia potrafi zadusic silnik na wolnych obrotach a zas innego nic sie nie dzieje. Zaówazylem tez ,ze przy 80°C (110) silnik pracuje rowniej i dlawienie prawie ze nie wystepuje. Prosze o rady. Pozdrawiam
- siarra
- Berbeć
Jako ze jestesmy z tego samego rejonu to moge Ci polecic mechanika ktory w swym fachu jest zlota raczka, ogolnie cieszy sie dobra opinia bo nie psuje i jest bezbledny. Jego mechanika znajduje sie na w Okolu, to jest przed Koronowem a nazwisko Baumgart.Jesli zechcesz go odwiedzic to napisz to dam wskazowki jak trafic.Pozdrawiam
- Uree
- Czytacz
Dzieki Uree ale narazie nie bede potrzebował bo golfik juz nawet nie odpala . Podczas odpalania cos puklo w silniku i to bylo jego ostatnie tchnienie. Teraz albo szykowac kase albo złomowac ? I nie wiem co zrobic. Jesli zdecyduje sie robic to odezwe sie po ten adres.
- siarra
- Berbeć
Ojej:( no przykro mi że silniczek ukląkł:( Złomowanko chodzi Tobie po głowie? Ja mojego bym tak nie potraktowal, w najgorszym wypadku dałbym mu nową dusze zeby mogł znow latac, ale w nagrode troszeczke mocniejsza:) Za 700zl masz silniczek jak ta lala:) Tylko dowiedz sie ze to w silniku cos nawalilo a nie w kompie czy gdzies tam jeszcze indziej. Pozdrowionka
- Uree
- Czytacz
A i jeszcze jedno- Ty zmieniales rozrzad jak go kupiles? Moze tam byl lipnie pasek zalozony, np przestawiony o ząbek i dlatego sie dusil a teraz moze zawory spadly i go ch... strzelil. No nie wiem, mechaniorem nie jestem. Pozodzenia zycze.
- Uree
- Czytacz
Witam jeszcze raz auto wstawilem do mechanika zostało ponownie podłaczone pod kompa i NIE WYKAZAŁO ZADNEGO BŁEDU lecz po odłaczeniu golfik odpalil przestał sie dławic , wszystko w najmiejszym porzadku
? Nic nie zostało naprawione i nic nie bylo ruszane a on odrzył . Jestem tylko ciekawy na jak długo
?
? Nic nie zostało naprawione i nic nie bylo ruszane a on odrzył . Jestem tylko ciekawy na jak długo
?- siarra
- Berbeć
• Strona 1 z 1