nie mam juz pomyslow co mozna zrobic zeby nie gasl po wjechaniu w kaluze. tu jest link to poprzedniego mojego tematu w ktorym wszystko pisze. moze ktos jeszcze pomoze http://www.golf3.pl/topics9/silnik-gasn ... vt2911.htm
z gory dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sprawdz czy niemasz jakis kabli przerwanych a w ostatecznosci owic wszytski przewody tasma izolacyjna. ja jak mialem MK3 wszesniejszego to jak wjechalem w kalurze i najechalem na dziure to sam trabil...
woda dostawala sie do klaksonu
to byla siara
ale w tym takich problemow niemam...
SPRAWDZ PRZEWODY i zobacz czy w wtyczkach masz ochronne gumy (uszczelki). bo nieraz ich niema i jak woda sie dostanie to tak sie dzieje jak tobie.. 
woda dostawala sie do klaksonu
to byla siara
ale w tym takich problemow niemam...
SPRAWDZ PRZEWODY i zobacz czy w wtyczkach masz ochronne gumy (uszczelki). bo nieraz ich niema i jak woda sie dostanie to tak sie dzieje jak tobie.. 
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
wedlug mnie to jest cewka zaplonowa to ona lapie wilgoc i przerywa , ja mialem tak ze jak bylo sucho to wszystko gralo idealnie ale jak troche popadalo i bylo wilgotne powietrze to zaczynal przerywac nawet jak nie jezdzilem nim moja cewka dostawla przebicia iskra skakala przy samej wtyczce i przewodzie wysokiego sprawdz tam . kupilem nowa za 150 zl i narazie nie nazekam .pozdro
- prezeskorek
- Berbeć
tylko że cewka jest raczej wysoko zamontowana i musiałoby nieźle zachlapać żeby aż tam woda się dostała... chociaż z drugiej strony to sam miałem ślady brudnej wody na górnej obudowie silnika więc wszystko jest możliwe zwłaszcza jak się jeździ bez dolnej osłony silnika tak jak ja 

Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
ja teraz mam oslone ale na cewce zaplonowej dalej jest kilka kropel jak przejade przez duza kaluze. jedynym wyjsciem zeby zobaczyc co jest wadliwe jest odpalic silnik i skropic np cewke i czekac przy ktorym elemencie zgasnie silnik. co o tym sadzicie?
Moja Golfina:http://www.golf3.pl/topics2/a-oto-moj-golfik-vt3648.htm
-

vwgolfiii - Czytacz
hasag, vwgolfiii, pisal ze ma oslone...
[ Dodano: 2008-03-03, 18:49 ]
vwgolfiii, dobry pomysl z tym zalewaniem elementow... tak napewno zobaczysz przezco gasnie
[ Dodano: 2008-03-03, 18:49 ]
vwgolfiii, dobry pomysl z tym zalewaniem elementow... tak napewno zobaczysz przezco gasnie

- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Dalej gaśnie w kałużach!!!
słuchaj ziomek, cewka raczej jest słucha, jest jeden patęt tyko nie bardzo wiem jak ci to wytłumaczyć. zrób tak wszystkie wiązki kabli które idą a to do silnika krokowego 3 wiązki wpadają do takiego rozdzielacza na spodzie silnika taka plastikowa bula tam masz bałagan, zrób tak wszystkie szmaciane izolacje zdejmni z przewodów owiń je szczelnie taśmą jest to czaso chłonne ale nieśpiesz się zrób to dokładnie wszystkie kable muszą być odsunięte od masy, następnie zaizoluj tą bulę, u mnie pomogło. potem poczekaj do wieczora odpal konia jak jest ciemno i zobacz pod klape wszystkie przebicia bedzie widać w postaci niebieskiej poświaty no musi być wilgotno. pozdro
- barrister
- Czytacz
• Strona 1 z 1