Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czym wyczyscic silnik?? ( cala komore silnika )
Wiec jak w temacie czym wyczyscic silnik, plastki, rurki, zeby komora silnika wygladala jak w aucie z 'gostynina" ma ktos z was jakies sprawdzone specyfiki?
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, o 11:33 przez seb, łącznie edytowano 1 raz
- seb
Re: Czym wyczyscis silnik?? ( cala komore silnika )
seb napisał(a):wygladala jak w aucie z 'gostynina"
Bo Aro się obrazi...
Hmm no jeśli chodzi o elementy plastikowe to olej i szmatka...
I czyścimy... 
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
1. Ropa, szmatka i pędzelek i około 5h wolnego czasu
2. Jakiś środek chemiczny do czyszczenia silnika a potem plak do plastików i jest gitara (ja tak robiłem ale potem trzeba aparat wysuszyć bo to się ciepłą wodą spłukuje)
Moje sposoby
2. Jakiś środek chemiczny do czyszczenia silnika a potem plak do plastików i jest gitara (ja tak robiłem ale potem trzeba aparat wysuszyć bo to się ciepłą wodą spłukuje)
Moje sposoby
-

marcinkoz2910 - Members
taaakkk... nablyszczajcie silnk olejami ,ropą.......napewno bedzie czysty...... panowie to jest tłuszcz do którego lepi sie kurz... juz lepiej kupic prepart do mycia silnika , popryskać spłukac sam sobie wyschnie i tyle i bedzie czysty....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a kto powiedział że nabłyszczać? A czym się czyści rafkę (felgę) w rowerze na przykład jak jest zardzewiana? Ropą i świeci się jak psu j***aSotoM napisał(a):taaakkk... nablyszczajcie silnk olejami ,ropą
hehe-

marcinkoz2910 - Members
- seb
marcinkoz2910, no dobrze...ale to myjesz aby to wyczyscić a potem to należy umyć czymś aby to odtłuścić...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM, no tak ale wystarczy przemyć ale nie wiem na 100% ale ropa wchodzi w pory metalu i konserwuje je bynajmniej tak mi powiedziała jedna osoba 

-

marcinkoz2910 - Members
byle jaki środek do mycia silników (dostepny niemalże wszędzie, od hipermarketu po stacje paliw, popsikać dobrze silnik, umyć z bliska pod ciśnieniem (karcherem), jeśli jeszcze jest gdzieś niedomyty to jeszcze rat to samo, plastikowe elementy umyć byle czym, nawet gąbką z płynem pozniej spłukać karszerem wszystko na końcu jak silnik wyschnie wszystkie plastiki nabłyszczyć jakimś plakiem/środkiem do nabłyszczania plastików/czernidłem (preparatów nie brakuje) i bedzie silnik jak 
seb napisał(a):w aucie z 'gostynina"

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1