Cześć wszystkim.
Mam pytanko, otóż mam do wymiany przeguby, prawy i lewy bo przy skrętach strasznie chrupie, bo zmieniałem silnik i niestety po tej zmianie teraz przeguby chrupią lewy i prawy. Ale podczas jazdy jak przykłądowo jadę na 4 biegu przyspieszam i puszcze tak dość gwałtownie pedał gazu to jest taki jakby stuk nie fest głośny ale słyszę i to sie powtarza- nacisne i sybko, puszcze i taki stuk i niby czytałem na forach że to przeguby wewnętrzne jak mówicie? czy to może też by związane z tymi przegubami czy to jednak będą te zewnętrzne?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czy to stuka?
Jak nie urok to sraczka jak to mówie
jak nie padnie jedno to padnie drugie 
jak nie padnie jedno to padnie drugie 
-

bartek22 - Czytacz
Z tego co mi wiadomo te przeguby zewnętrze odzywają się z reguły przy skręconych kołach. Natomiast przegub wewnętrzny głównie słychać w czasie jazdy na wprost.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
bartek22, taki stuk moze być zarówno od zewnętrznych jak i od wewnętrznych, wprawny mechanik powinieni to umieć ocenić, a jesli nie to będziesz musiał wrócić do tematu jesli po wymianie zewnetrznych ogłos pozostanie.
Jeśli to jest pojedyńczy stuk to może też pochodzić od zawieszenia lub poduszek silnika.
Jeśli to jest pojedyńczy stuk to może też pochodzić od zawieszenia lub poduszek silnika.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1