Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czy to pompa paliwa?
Witam.Panowie dzisiaj wsiadam rano do autka,golfik stal 2 w garazu,odpalam auto silnik zaczyna pracowac jakby na 3 gary[jak traktor],wyjechalem z garazu,dodalem troche gazu,zgasilem i znow odpalilem.Auto zaczelo normalnie pracowac,i teraz moje pytanie;czy to moze byc wina pompy paliwa?,zauwazylem ze dzieje sie tak gdy w baku jest malo paliwa[u mnie bylo z 12litrow wiec pompa powinna normalnie zaciagac.Co o tym sadzicie?,czy to pompa?.
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
pompa nie ma nic do tego, bo wtedy przerywałby zawsze nawet na ciepłym silniku(i nie kręciły sie silnik do odcięcia jak ciepły), raczej brak iskry na któryms cylindrze(wilgoć), albo wypadanie zapłonów na jednym(wilgoć albo wypalenie świec, kiepska izolacja na kablach WN).... u mnie było podobnie jak kupilem auto, wymiana kabli i świec rozwiązało problem.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
pompa raczej nie...
pierwsze co to zadaj sobie pytanie ile km temu byly wymieniane swiece ... jak dawno to zmien... jak masz gdzies dostep, to albo sam sprawdz albo jedz na sprawdzenie kompresji kazdego tloka... jesli kompresja bedzie slabsza na jednym z tlokow to zostana jeszcze kable ale jak kto nie pomoze to albo lewe powietrze (zalezy na ktorym tloku bedzie slabsza kompresja) albo zawory tak jak napisal kolega wyzje albo pierscienie...
pierwsze co to zadaj sobie pytanie ile km temu byly wymieniane swiece ... jak dawno to zmien... jak masz gdzies dostep, to albo sam sprawdz albo jedz na sprawdzenie kompresji kazdego tloka... jesli kompresja bedzie slabsza na jednym z tlokow to zostana jeszcze kable ale jak kto nie pomoze to albo lewe powietrze (zalezy na ktorym tloku bedzie slabsza kompresja) albo zawory tak jak napisal kolega wyzje albo pierscienie...
-

K@mil - POMOCNIK

Panowie swiece wymienialem 3 tygdnie temu na NGK,tak samo nowe kable BERU,wczesniej mialem kable JANMORA i na dwoch gniazdach wypadaly zaplony,autko przerywalo i dlawilo sie tylko wtedy gdy bylo wilgotno lub dluzej postal.Tutaj cyrki sie dzieja przewaznie wtedy gdy mam malo beny,wiec w pierszej kolejnosci przyszla mi do glowy pompa,jutro zobacze swiece moze ktoras jest nie dokrecona,ale wtedy caly cza by tak chodzil jak traktor.Hmmm
sam juz nie wiem 
sam juz nie wiem 
-

ja mam podobnie nie ze chodzi jak traktor ale czuje inna prace silnika ,dam delikatnie gazu i jest ok ,na pewno to nie pompa ,bo pompa albo zaciaga paliwo bo dziala albo wogle nie odpalisz , ,sprawdz cewke kopulke czy nie ma wilgoci
ale nie masz czym sie przejmowac , 
ale nie masz czym sie przejmowac , 
-

Dinuś - Members
Tomuś moze masz racje,swiece i przewody zmnienilem wczesniej bo byly wieksze cyrki z iskra;],do puki jezdzi i nic sie powaznego nie dzieje to niema co grzebac,bo jak zaczniesz grzebac to jeszcze bardziej popaprasz
,dzieki za odpowiedzi,Pozdro 
,dzieki za odpowiedzi,Pozdro 
-

kopułke i palec wymieniales zobacz czy nie ma oleju w niej....bo mogl szczelic wlasnie oring na aparacie i w momencie zimnego silnika iskra odpowiednio nie oscyluje na kazdy z cylindrow....
wina moze tez byc w przekaznikach jakis zimny lut itp
Pompa jak umiera to wyje jesli nie slychac jej na wolnych czy tez przy 6 tys rpm to znaczy ze jest dobra
wina moze tez byc w przekaznikach jakis zimny lut itp
Pompa jak umiera to wyje jesli nie slychac jej na wolnych czy tez przy 6 tys rpm to znaczy ze jest dobra
-

emilson - Badacz tematu
• Strona 1 z 1