witam
mam takie pytanie- mozna wyregulowac obroty wolne w silniku 1.8 ABS jednopunktowy wtrysk? jesli mozna to w jaki sposob??
dodam tylko ze mam ok 950 obrotow(czasami wiecej) na rozgrzanym silniku
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
piotr0488 napisał(a):w dizlu mozna to zrobic za pomoca zmiany kata ulozenia pompy, moze w benz. rowniez..
Kolega Piotr0488 nie napisał nic ponad to... przecież nie pisze, że 1,8 to diesel...
A temat super, ja też wolałbym mniej niż obecne ok. 950-960 obr/min.
-

Zico63 - Members
nie napisalem ze w benzynie tez obroty zmienia sie za pomoca kata pompy... NAPISALEM """" MOZE W BENZYNIE ROWNIEZ"""". z tego co napisalem wynika ze nie jestem pewien...
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja mam 1 punkta 1,8 w bęzynie i jak chce mieć większe lub mniejsze obroty to jest przy końcu linki od gazu na silniku mam taką blaszke a na pancerzu od linki jest gwint i w zalezności jakie chcesz mieć obr. to sobie ustawiasz.
-

madoniek - Czytacz
przy monowtrysku tam gdzie zaczepiona jest linka gazu tam z tyłu jest taka mała śrubka którą się reguluje przepustnice powietrza i jeśli chcesz mic mniejsze obroty to musisz ją troszkę wykręcić, cięszko sie tam dostać ona jest na takiego małego imbusa
-

staszek - Berbeć