czujnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

czujnik

Postprzez rafal9119 » 24 sty 2012, o 12:23

witam wie ktos moze co to za czujnik siedzi z tyłu silnika obok odmy. 1.6 AEE
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

czujnik

 

Postprzez trollu » 24 sty 2012, o 18:21

jakieś foto?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez rafal9119 » 24 sty 2012, o 18:57

nie mam na google tez szukałem ale nie ma.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez marcinkoz2910 » 24 sty 2012, o 21:01

rafal9119, chodzi Ci o ten taki wkręcony w blok silnika ?? jak tak to ja też mam taki w AEA ale nie wiem od czego to jest wygląda jak czujnik spalania stukowego ale takiego nie ma w AEA bo przeszukałem wszystkie schematy i fora
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez trollu » 25 sty 2012, o 01:51

przypomina któryś z tych?
http://www.golf3.pl/28599.htm
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez nolan22 » 25 sty 2012, o 01:53

tam sie znaduje czujnik stukowy ale raczej 1.6 tam nie mialy :(
MOJE MK3
http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-mk3 ... t59130.htm
SPRZEDAM GOLFA GTI NA CZESCI CO POTRZEBA TO PISAC PW ALBO GG 21284534
Avatar użytkownika
nolan22
Ekspert
 
Posty: 1250
Dołączył(a): 4 sty 2011, o 13:19
Lokalizacja: wlkp/Śmigiel

Postprzez rafal9119 » 25 sty 2012, o 09:49

marcinkoz2910 napisał(a):chodzi Ci o ten taki wkręcony w blok silnika
tak własnie ten.
trollu, raczej zaden z nich. .
kurde a jestem ciekawy

[ Dodano: 2012-01-25, 09:09 ]
http://moto.allegro.pl/silnik-skoda-fel ... 56695.html
2 zdjecie.
trollu, pomyłka to podobny do twojego na zdj. 1
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez trollu » 25 sty 2012, o 15:42

rafal9119 napisał(a):trollu, pomyłka to podobny do twojego na zdj. 1

to czujnik spalania stukowego
Obrazek
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez marcinkoz2910 » 25 sty 2012, o 17:31

rafal9119, właśnie takiego samego mam wkręconego do bloku i do niego przychodzi wtyczka czyli jeszcze inny niż pokazał kolega trollu,

też myslałem że to czujnik spalania stukowego ale podobno nasze silniki tego nie mają :-D
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez rafal9119 » 25 sty 2012, o 18:25

u mnie tez jest inny ida 2 kable cienkie.
marcinkoz2910, a ja czytałem na jakims forum ze akurat te silniki maja cos takiego
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez marcinkoz2910 » 25 sty 2012, o 18:27

to zapodaj jakiś link to poczytam bo ja już nawet w schematach szukałem i nic nie znalazłem


no do mojego też idą takie dwa cienkie kabelki
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez pablomed » 25 sty 2012, o 22:01

AEE ma czujnik spalania stukowego ( AEA niema), jak każdy silnik na wtrysku wielopunktowym. Mocowany charakterystycznie do bloku na jedną śrubę. Ale może że tu chodzi o czujnik ciśnienia oleju, mocowany tez z tyłu ale w głowicy. Przydałaby się jakaś fotka jednak dla jasności.
tak wygląda do 1.4 AEE czyli bez kabla który jest na wtyk, inne silniki mają czujnik razem z kablem jak kolega trollu pokazał http://allegro.pl/golf-3-1-4-czujnik-sp ... 67179.html
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości