czujnik Halla

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

czujnik Halla

Postprzez rafal9119 » 24 kwi 2012, o 12:40

Witam mam takie pytanie czy to jest możliwe ze czujnik Halla pada bo gasnie mi jak osiagnie temperature 90 C. zadnych innyc objaw nie ma tylko te gasniecie i zastanawiam sie nad wymiana tylko nie wiem jak. ma ktos jakos fotoporade .???
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

czujnik Halla

 

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 16:59

może być, na pewno będziesz musiał wyciągnąć aparat zapłonowy, i go rozebrać
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez trojeczkaGT » 24 kwi 2012, o 17:38

rafal polecam kupic caly sprawny aparat zaplonowy bo by zmienic czujnik halla to hmmm szkoda nerwow czasu i kasy

ja wymienilem caly aparat
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 17:41

trojeczkaGT napisał(a):szkoda nerwow czasu i kasy

mi wymieniał kuzyn, hall kosztował mnie tyle co za przesyłkę, wymiana czujnika zajęła mu jakieś 15 min :hyhy: tylko później ustawianie to jest problem. w ADY jest lżej, nie wiem jak w tym 1.6
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez rafal9119 » 24 kwi 2012, o 17:43

a co tam trzeba ustawic? ale jak kupie niby sprawny i pochodzi 3 tyg i dalej problem?
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 18:09

rafal9119 napisał(a):a co tam trzeba ustawic?

zapłon?
jak aparat włożysz na partyzanta to zapomnij że silnik odpalisz. u mnie wymiana halla wyglądała tak że wyjęliśmy aparat zapłonowy z kuzynem, wymiana czujnika i aparat z powrotem do silnika na oko tak jak był wcześniej :hyhy: w ADY poza tym nie ustawia się zapłonu ręcznie przy pomocy lampy stroboskopowej.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez rafal9119 » 24 kwi 2012, o 18:30

no własnie jak bym ustawił tak jak był wczesniej to co nie odpalił by? bo na innym forum wyczytałem zeby wkładac aparat tak ja był wcześniej . a jaka cena jest tego czujnika?
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 18:51

u mnie był włożony w takiej pozycji jak był wyciągnięty i jeździ. ja dałem za czujnik tyle co za przesyłkę :hyhy:
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez rafal9119 » 24 kwi 2012, o 19:04

kurde a masz lub wiesz gdzie na forum jest jakaś porada do tego bo troche boje sie rozbierac a kasy na mechanika nie mam
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 19:12

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez kantor98 » 24 kwi 2012, o 19:33

witam!
Ja tez podpinam sie do tematu,tylko z eu mnie ejst inny problem Gasnie po rozgrzaniu sie,ale podczas jazxdy,gdy chce zredukowac,lub zatrzymac sie po wcisnięciu sprzegła spadaja obroty i trzepie,albo gasnie;/.. Wymienione zostały kopułka,kable,palec..chce wymienic jeszcze swiece,ale mysle ze to nic nie da. Czy wymiana halla pomoze? Czy to mzoe byc cos innego?
kantor98
Czytacz
 
Posty: 51
Dołączył(a): 25 sty 2010, o 21:26
Lokalizacja: Zielona Gora

Postprzez trollu » 24 kwi 2012, o 20:41

nastawnik przepustnicy może szwankować
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości