?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
czujnik Halla
Witam mam takie pytanie czy to jest możliwe ze czujnik Halla pada bo gasnie mi jak osiagnie temperature 90 C. zadnych innyc objaw nie ma tylko te gasniecie i zastanawiam sie nad wymiana tylko nie wiem jak. ma ktos jakos fotoporade .
?
?MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
rafal polecam kupic caly sprawny aparat zaplonowy bo by zmienic czujnik halla to hmmm szkoda nerwow czasu i kasy
ja wymienilem caly aparat
ja wymienilem caly aparat
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT napisał(a):szkoda nerwow czasu i kasy
mi wymieniał kuzyn, hall kosztował mnie tyle co za przesyłkę, wymiana czujnika zajęła mu jakieś 15 min
tylko później ustawianie to jest problem. w ADY jest lżej, nie wiem jak w tym 1.6Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
rafal9119 napisał(a):a co tam trzeba ustawic?
zapłon?
jak aparat włożysz na partyzanta to zapomnij że silnik odpalisz. u mnie wymiana halla wyglądała tak że wyjęliśmy aparat zapłonowy z kuzynem, wymiana czujnika i aparat z powrotem do silnika na oko tak jak był wcześniej
w ADY poza tym nie ustawia się zapłonu ręcznie przy pomocy lampy stroboskopowej.Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
no własnie jak bym ustawił tak jak był wczesniej to co nie odpalił by? bo na innym forum wyczytałem zeby wkładac aparat tak ja był wcześniej . a jaka cena jest tego czujnika?
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
u mnie był włożony w takiej pozycji jak był wyciągnięty i jeździ. ja dałem za czujnik tyle co za przesyłkę 

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
-

trollu - VIP
witam!
Ja tez podpinam sie do tematu,tylko z eu mnie ejst inny problem Gasnie po rozgrzaniu sie,ale podczas jazxdy,gdy chce zredukowac,lub zatrzymac sie po wcisnięciu sprzegła spadaja obroty i trzepie,albo gasnie;/.. Wymienione zostały kopułka,kable,palec..chce wymienic jeszcze swiece,ale mysle ze to nic nie da. Czy wymiana halla pomoze? Czy to mzoe byc cos innego?
Ja tez podpinam sie do tematu,tylko z eu mnie ejst inny problem Gasnie po rozgrzaniu sie,ale podczas jazxdy,gdy chce zredukowac,lub zatrzymac sie po wcisnięciu sprzegła spadaja obroty i trzepie,albo gasnie;/.. Wymienione zostały kopułka,kable,palec..chce wymienic jeszcze swiece,ale mysle ze to nic nie da. Czy wymiana halla pomoze? Czy to mzoe byc cos innego?
- kantor98
- Czytacz