http://www.youtube.com/watch?v=VNF4HnIo ... e=youtu.be
Witam po wymianie UPG i remoncie głowicy ustawieniu zapłonu zaczęło coś stukać przy gwałtownym dodawaniu gazu lub przy dużym obciążeniu np za wysoki bieg do małej prędkości poza ty nie stuka i nie wiem czy to panewka czy co to morze być? z ciśnieniem oleju raczej w porządku brzęczyk nie dzwoni kontrolka się nie zapala, jak troszkę się rozgrzeje to mniej stuka
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wina paliwa raczej nie bo mam tak od dłuższego czasu, rozrząd sprawdzony jest książkowo, zapłonu nie mam jak sprawdzić dokładnie bo nie mam lampy ale manipulacja aparatem zapłonowym na odpalanym silniku nie przynosi efektu. Dodam ze przy remącie głowicy nie zostały wymienione popychacze hydrauliczne morze to one powodują taki stukot przez złe ustawianie luzu zaworowego

- bialy_017
- Berbeć
bialy_017, po robocie uszczelki w wymienionym silniku miałem podobnie. Przy depnięciu gazu, jeździe pod górkę itp tracił moc i warczał/stukał. Rozrząd był źle ustawiony bo koło od rozrządu nie od tego silnika i na znaki się nie dało ustawić
Sprawdź ustawienie rozrządu.
W starym silniku stukały mi popychacze. To jest całkowicie inny dźwięk i co istotne - na wysokich obrotach stukanie się nie wzmagało.
Sprawdź ustawienie rozrządu.
W starym silniku stukały mi popychacze. To jest całkowicie inny dźwięk i co istotne - na wysokich obrotach stukanie się nie wzmagało.
-

Kordi - Czytacz
u mnie teżtak stuka
rozrzad widze żę ok
u mnie stuja i stuka ale to zaczeło sie po zmianie oleju na 10w40
zakładam że to popychacze
rozrzad widze żę ok
u mnie stuja i stuka ale to zaczeło sie po zmianie oleju na 10w40
zakładam że to popychacze
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1