Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Coś nie tak z silnikiem
Mam pytanie do wszystkich golfiarzy! Ostatnio miałem taki problem mam golfa 2.0 automat, jechałem nim na autostradzie (140-150km/h) gdy zwolniłem zeby zjechać z atostrady usłyszałem ze silnik klekocze, chwile pózniej zapaliła się kontrolka od oleju wraz z sygnałem dzwiękowym. im wyższe były obrotu tym klekot głośniejszy! zgasiłem silnik sprawdziłem olej i wszystko było o.k odczekałem godzine odpaliłem silnik, kontrolka nie swieciła wieć jechałem dalej i pogodzine trach, laweta i holowanie. Co się mogło stać?! plis o odpowiedz

- michał1903
- Badacz tematu
pewnie pompa oleju siadła i dawało mało oleju i samo regulatory padły na zaworach i może sie zetknął zawór z tłokiem z braku ciśnienia
tak pisze w instrukcji ze nie wolno odpalać auta po wymianie samo regulatora bo ciśnienia niema i może sie skończyć źle i trzeba odczekać żeby sie ciśnienia wyrównały i dopiero wtedy
tak pisze w instrukcji ze nie wolno odpalać auta po wymianie samo regulatora bo ciśnienia niema i może sie skończyć źle i trzeba odczekać żeby sie ciśnienia wyrównały i dopiero wtedy
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1