co się stało? pomocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

co się stało? pomocy

Postprzez kalbares12 » 6 paź 2012, o 23:59

witam . wracałem właśnie z lotniska i w pewnym momencie golf tracił swoja moc i tam dojechałem do domu i nie wiem co się stało a oto fakty jakie zaobserwowałem -silnik się kręcił do 2100 obr jak wciskałem pedał gazu to syczał strasznie silnik , mocy nie miał wogóle w niektórych momentach jechałem na 2 pod górę i pedał w podłodze a na budziku 20 !!! na luzie jak wciskałem pedał gazu do oporu dochodziło do 3500 to buczał i spadały obroty że prawie gasł a czasami sie gasił pomocy!!!
kalbares12
kalbares12
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 23:49
Lokalizacja: dolny śląsk

co się stało? pomocy

 

Postprzez prezesik » 7 paź 2012, o 01:52

Możliwe, że masz przepustnicę do sprawdzenia, szczególnie jej elektroniczną część. Często wycierają się ścieżki rezystancyjne, powodem są "dziury" z brakiem mocy podczas przyspieszania.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez trollu » 7 paź 2012, o 10:18

przecież przepustnice otwiera linką i jak depnie to nie ma możliwości żeby przepustnica się nie otworzyła. zasilanie paliwowe?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez kalbares12 » 7 paź 2012, o 12:41

paliwo dochodzi, bo auto jedzie a na wolnych obrotach chodzi równiutko ,tak jak by zalewało i dławiło go ,może jakiś przepływomierz czy cuś? co o tym sądzicie?
kalbares12
kalbares12
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 23:49
Lokalizacja: dolny śląsk

Postprzez trollu » 7 paź 2012, o 13:27

kalbares12 napisał(a):może jakiś przepływomierz czy cuś?

jeżeli chodzi o 1.6 aee jaki masz w profilu, bo nie napisałeś o jaki silnik chodzi to nie masz przepływki tylko pewnie MAP sensor.
w przypadku przepływki to nawet gdy jest ona uszkodzona to ludzie często nawet o tym nie wiedzą tylko marudzą że auto dużo pali :lol: ale silnik jako tako pracuje normalnie.
pod VAGa może najpierw podepnij, jak pokaże jakieś błędy to będzie czego chwycić
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez kalbares12 » 7 paź 2012, o 15:18

tak mam 1,6 aee jutro coś zaczne kombinować zaczne od kabli i świec bo nie wymieniane były spory czas
kalbares12
kalbares12
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 23:49
Lokalizacja: dolny śląsk


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości