Co się dzieje?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Co się dzieje?

Postprzez michaelCFC » 29 wrz 2012, o 10:02

Witam !

Od pewnego czasu mam problem. Na wstępie powiem, że rozrusznik był regenerowany 1,5 miesiąca temu, kable WN, świece, palec, kopułka i akumulator kupione z 4 miesiące temu.
A teraz przejdę do rzeczy. Po pierwsze samochód bardzo ciężko odpala (rano bądź jak nie jeżdżę nim przez 1 dzień) ;o Kilka razy muszę pokręcić, żeby odpalił... Po drugie jak już odpali to jakby tracił moc (trzęsie się samochód lekko) i tak aż do uzyskania temperatury 70*C (jak stoi na luzie odpalony) jak zaczynam jechać na zimnym silniku to jest spoko (tylko trzęsie jak stoję np. na światłach) ale po uzyskaniu temperatury 70*C tak jak pisałem już wszystko gra. Co może być tego powodem?

Nie będę ściemniał, że trochę mnie to denerwuje bo dużo rzeczy ostatnio wymieniłem i myślałem, że będzie już cacy ;P

Pozdrawiam!
michaelCFC
Avatar użytkownika
michaelCFC
Czytacz
 
Posty: 102
Dołączył(a): 22 lut 2011, o 20:22
Lokalizacja: Gdańsk/Poland

Co się dzieje?

 

Postprzez prezesik » 29 wrz 2012, o 11:24

Sprawdź jak odpala na zdjętej wtyczce z czujnika temp. ( pod aparatem zapłonowym ). Jeżeli zimny/gorący będzie miał 1100 obr/min to masz ten czujnik do wymiany. On dawkuje paliwo w zależności od temp płynu. A jeżeli nie będzie różnicy to musisz sprawdzić/wyczyścić silniczek krokowy ( o ile jednopunkt, bo nie napisałeś )
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości