Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Co dusi mego golfa
Coś dusi mego golfa tylko nie wiem co.Po rozgrzaniu silnika gdy zaczyna pracować z 800obr/mini po dodaniu raptownie gazu zaczyna go dusić,do tego stopnia że raz o mało co mi nie zgasł.Gdy dodaje gaz powoli i płynnie czegoś takiego niema.Musi być raptowne wciśnięcie pedału gazu,po tym następuje przytkanie które trwa dosłownie sekundę potem obroty rosną normalnie.Jakieś pomysły??
-

kermid - Badacz tematu
na początek sprawdź kąt wyprzedzenia zapłonu...kiedy były wymieniane śiwece , przewody, kopólka i palec rozdzielacza zapłonu(aparatu zapłonowego)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
świece ,przewody i kopułka mają jakieś ze 2lata jak je wymieniałem.Zapłon był nie ruszany odkąd kupiłem samochód,sam to by się raczej nie przestawił(a tak wogle to da się ustawić zapłon na słuch bez lampy??)Tak myślałem może coś mam z układem wylotowym,zapchany katalizator,jak dodaje gazu zwiększa się raptownie ilość spalin ,katalizator nie przepuszcz i go wtedy dusi.I dlaczego jak silnik jest zimny to odrazu reaguje na naciśnięcie pedału gazu a an rozgrzanym jest jakieś 1cm luzu zanim obroty zaczną wzrastać
-

kermid - Badacz tematu
• Strona 1 z 1