Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
OTO PROBLEM
Panowie przedstawiam problem naocznie, proszę sobeie zobaczyć. sprawdxzałem pasek rozrządu i jest suchutki i ani kropli oleju nima. tylko się poci na boku i pewno jak już zostało powiedziane pod obudową paska. czyli jest to cały czas wina uszczelniaczy.
czy po waszej obdukcji nadal ten sam problem??? dziękuję wszystkim.
[ Dodano: 2008-11-06, 20:42 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/932 ... 146ae.html
czy po waszej obdukcji nadal ten sam problem??? dziękuję wszystkim.
[ Dodano: 2008-11-06, 20:42 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/932 ... 146ae.html
- RADNY
- Czytacz
według mnie to wygląda na uszczelkę pod głowicą...akurat w tym miejscu jest główny kanał olejowy którym olej idzie do głowicy. U mnie też tak było i przez to pierwszy raz ściągnąłem głowicę chyba niepotrzebnie bo tak sie złożyło że na końcu odkręcałem śrubę w tym rogu i
była popuszczona...ale mogę się mylić bo równie dobrze może olej ściekać spod pokrywy zaworów bo to półokrągłe uszczelnienie nad łożyskiem jest dosyć słabym punktem uszczelk pod pokrywą....jednak z tego co widzę to nie jest jakić ogromny wyciek więc póki co ja bym tego nie ruszał
była popuszczona...ale mogę się mylić bo równie dobrze może olej ściekać spod pokrywy zaworów bo to półokrągłe uszczelnienie nad łożyskiem jest dosyć słabym punktem uszczelk pod pokrywą....jednak z tego co widzę to nie jest jakić ogromny wyciek więc póki co ja bym tego nie ruszał-

mani51 - Members
pablomed napisał(a):U ciebie dwa. Jeśli mechanik jest pewien który z nich puścił to czemu jeden ma nie starczyć.
dwa? tzn, jeden u gory, drugi na dole? bo jak on sprawdzal to mowil ze to na gorze przepuszcza i scieka na dol
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP