Witam, autko odebrałem wczoraj po wymianie rozrządu. I słyszę z okolic silnika cykanie. co prawda nie jest głośne- jest wręcz ciche - ale jest.
Pytanie do Was- rozrząd źle ustawiony ? czy tak ma być ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
przed wymianą rozrządu nie było tego cykania
[ Dodano: 2011-03-03, 21:34 ]
i jakoś nie zaobserwowałem różnicy na ciepłym czy zimnym silniku- albo w zależności predkosci obrowej silnika, chociaż cyka rytmicznie im wieksze obroty tym szybsze cykanie
[ Dodano: 2011-03-03, 21:34 ]
i jakoś nie zaobserwowałem różnicy na ciepłym czy zimnym silniku- albo w zależności predkosci obrowej silnika, chociaż cyka rytmicznie im wieksze obroty tym szybsze cykanie
- oldsoul
- Czytacz
u mnie wystepuje takie cykanie ale to ja dokladnie wiem ze tio popychacze,na zimnym cichutko a na rozgrzanym dosyc glosno...ale czy to standard w silniku 1,4 to nie powiedzialbym...tego raczej byc nie powinno-tak mowil mi mechanik.a tak przy okazji-ile wyniosla Cie wymiana rozrzadu????
-

lookasgolf33 - Gaduła
Przyczyna leży w wymianie oleju. Miałem ten sam problem, a właściwie nadal go mam. Po wymianie oleju na Mobil (nie ma tu jakiejś reguły) zaczęły dzwonić popychacze zaworów. Rozmawiałem z kolegą i powiedział mi, ze niektóre oleje zawierają zbyt dużo domieszek środków czyszczących, przez co olej czyści za dobrze te popychacze i zaczynają dzwonić 

-

LeszekGT - VIP