Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
chyba szczotki w rozruszniku?
witam. mam taki problem dzis uslyszalem jak moj golf odpala to przy przekrecaniu kluczyka i kreceniu to cos stuknie i lata tak jak by drut i samochod odpala czy to mozliwe ze szczotki sa do wymiany czy cos innego? czy moze kiedys mi wogole nie zakrecic?
Łukasz.
-

lukas2087 - Badacz tematu
Jeśli jest to dzwięk tylko podczas zapalania to na 95% bendix wysiada
I trzeba zmienić, podczas takiej wymiany zmienia się też szczotki i tulejki na rozruszniku --- tak profilaktycznie
I trzeba zmienić, podczas takiej wymiany zmienia się też szczotki i tulejki na rozruszniku --- tak profilaktycznie
-

marcinkoz2910 - Members
bendix z lepszej firmy koło 100zł tylko podobno były dwa rodzaje więc jak co to pilnuj tego
Szczotki i tulejki to groszowe sprawy
Tylko do pewności ten dzwięk to podczas zapalania przypomina chrobotanie tak jak byś na metalowe trybo przyłożył kawałek drutu?
[ Dodano: 2009-05-18, 22:59 ]
Konsekwencje to w któryś piękny dzień nie zapalisz auta
i chyba można tak wykończyć też elektromagnes
Szczotki i tulejki to groszowe sprawy
Tylko do pewności ten dzwięk to podczas zapalania przypomina chrobotanie tak jak byś na metalowe trybo przyłożył kawałek drutu?
[ Dodano: 2009-05-18, 22:59 ]
może pojeździsz z tydzień a może z 3 miesiące tego nie przewidziszlukas2087 napisał(a):a ile tak z tym mozna jezdzic czy cos moze powazniejszego sie stac?
Konsekwencje to w któryś piękny dzień nie zapalisz auta
i chyba można tak wykończyć też elektromagnes
-

marcinkoz2910 - Members
wygląda na bendix bo szczotki to by było tak że raz zakręci a raz nie zakręci taka loterialukas2087 napisał(a):nio to jest jak by stuklo cos i po tym odglos drutu i samochod odpala i jest cisza
jeśli bedziesz w stanie rozkręcić rozrusznik i powymieniać to samemu a potem poskładać to czemu nielukas2087 napisał(a):a czy da sie to samemu zrobic czy musze odwiedzic mechanika?
Trochę lektury potem worek spokoju i można dłubać lecz zastanów się czy jeśli nie czujesz się na siłach czy nie lepiej dać te 50 czy 100zł za robotę...
Twoje auto, Twoja kasa, Twoja decyzja

-

marcinkoz2910 - Members
No bendix to jest to co Ci tak strzela to jest pierwsze najważniejsze
Ja bym jeszcze szczotki zmienił i tulejki jak miałbym już to rozebrane
To moja rada ale jeśli czujesz się niepewnie to poczekaj na wypowiedzi innych kolegów
Ja bym jeszcze szczotki zmienił i tulejki jak miałbym już to rozebrane
To moja rada ale jeśli czujesz się niepewnie to poczekaj na wypowiedzi innych kolegów
-

marcinkoz2910 - Members
Ja miałem to samo, zaczęło po zimie mi się to robić i musiałem wymienić
Najgorzej u mnie było z wykręceniem go z silnika a reszta to czysta kosmetyka
Najgorzej u mnie było z wykręceniem go z silnika a reszta to czysta kosmetyka
-

marcinkoz2910 - Members