Witam
Mam pytanie odnośnie czy ktoś wie jaka jest cena kompletu uszczelek do Golfa 3?
Czy są duże różnice cenowe od modelu i silnika.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tak
Cały komplet
Bo dziś wpadłem na kanał i co zdziwiło mnie najbardziej to zapaćkana pompa wspomagania , cała w oleju, cała miska olejowa, i spod od skrzyni biegów.
a dość niedawno wymieniałem olej na nowy i mam obawy ze po prostu koleś który jeździł tym golfikiem używał oleju mineralnego a ja wlałem olej półsyntetyczny 10W-40 i wypłukuje stary olej i mam przecieki ale umówiłem sie juz z mechanikiem dlatego pytam o cene całego pełnego kompletu uszczelek.
Cały komplet
Bo dziś wpadłem na kanał i co zdziwiło mnie najbardziej to zapaćkana pompa wspomagania , cała w oleju, cała miska olejowa, i spod od skrzyni biegów.
a dość niedawno wymieniałem olej na nowy i mam obawy ze po prostu koleś który jeździł tym golfikiem używał oleju mineralnego a ja wlałem olej półsyntetyczny 10W-40 i wypłukuje stary olej i mam przecieki ale umówiłem sie juz z mechanikiem dlatego pytam o cene całego pełnego kompletu uszczelek.
-

Tapi - Czytacz
haha
jak sie nie wie co było to sie leje minerał
chłopie uszczelki to pikuś możesz sobie załatwić branie oleju przez auto jak ta lala
a pod głowice jak sie daje nową uszczelkę to planuje sie głowice bo taka zmiana bez może spowodować więcej nieszczelności niż przed
jak sie nie wie co było to sie leje minerał
chłopie uszczelki to pikuś możesz sobie załatwić branie oleju przez auto jak ta lala
a pod głowice jak sie daje nową uszczelkę to planuje sie głowice bo taka zmiana bez może spowodować więcej nieszczelności niż przed
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Tapi, proponuje zostać przy oleju mineralnym, jeśli autko na takim jezdziło, bo inny może roszczelnić Ci silnik a jeśli chodzi o uszczelki to ceny się różnią w zależności od pojemności i rodzaju silnika(benzyna, Diesel), podaje ceny orientacyjne, z przedziału tego tańszego ale już coś wartego:
-uszczelka głowicy ok 80zł
-uszczelka klawiatury ok 35zł
-uszczelka pod miskę olejową ok 30zł
planowanie głowicy ok 80zł
sprawdzanie szczelności głowicy ok 50zł
jeśli głowica będzie zdjęta to warto wymienić uszczelniacze w głowicy koszt ok 20 zł i uszczelki od króćców od weży układu chłodzenia ok 10 zł
możesz też wymienić gumki uszczelniające od śrub przykręcania pokrywy zaworów cena ok 10 zł
powodzenia
-uszczelka głowicy ok 80zł
-uszczelka klawiatury ok 35zł
-uszczelka pod miskę olejową ok 30zł
planowanie głowicy ok 80zł
sprawdzanie szczelności głowicy ok 50zł
jeśli głowica będzie zdjęta to warto wymienić uszczelniacze w głowicy koszt ok 20 zł i uszczelki od króćców od weży układu chłodzenia ok 10 zł
możesz też wymienić gumki uszczelniające od śrub przykręcania pokrywy zaworów cena ok 10 zł
powodzenia

- opolanin
• Strona 1 z 1