Witam, podpowiedzcie co to może być. Jechałem autem i wpadłem w kałuże i po przejechaniu 15 metrów nagle zgasł mi samochód. Nie chciał odpalic. |Dopiero po jakims czasie załapał i po odjechaniu 300 metrów znowu zgasł. Pózniej wzięłęm sprężonym powietrzem wydmuchałem silnik gdzie było woda i w miare jest dobrze, ale teraz przy zmianie biegów przy obrotach ok 2000 poszarpuje. Czego moze być to wina, przed całym tym zjsciem zalałem benzy 95 bo było juz prawie pusto. wieć moze to wina paliwa tez?
Czekam na pomoc???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a przewody i kopułka kiedy była wymieniona. bo po zalaniu to raczej to by było powodem szarpania i gaśnięcia.
-

SYLWEEQ79 - Members
-

SYLWEEQ79 - Members
tku go nie odpalałem i zonk. Nie chce odpalic dobrze kręci aale nie chce załapać. Podniosłem maskę i zauważyłem że podczas odpalania iskrzy się w kostce która umieszczona jest pod szybą z prawej strony. Co to może być? skąd te przebicie?
- Bandzior
- Czytacz
Było dobrze ale juz znowu problem na drugi dzień już nie chciał odpalic. Jak kręciłem i puśiłem to tak jakby załapał i strzelił. Wziełem dzisiaj suszarke i dmuchnełem ciepłym powietrzem w cewkę i zapałił na początki troche nierówno pracował ale po chwili wskoczył juz normalnie na obroty. Wziełęm wyciągnełem cewkę i położyłem na grzejnik może to jest tego przyczyna? jak myslicie? wspomnę ze przy odpalaniu jak nie chciał zapalic to sie iskrzyło przy tej cewce.
- Bandzior
- Czytacz
• Strona 1 z 1