Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
brak ssania
od pewnego czasu zniknęło mi ssanie, na początku spadły obroty, a potem okazało się że nie ma ssania. Myślałem że to czujnik temperatury (ten czarno żólty) się zepsuł, ale po wymianie na nowy problem pozostał. Może wie ktoś co jest przyczyną?? Moje autko to golf 1,6 monowtrysk.
- fart23
- Berbeć
moim zdaniem to za ssanie odpowiada czujnik tem wspomniany przez ciebie i komputer auta (które raczej nie powinny ulec uszkodzeniu). Za niskie obroty mogą być spowodowane m. in. przez nieszczelność w podstawie wtrysku, mogła ona pęknąć, silnik łapie lewe powietrze i na zimnym silniku ma niskie obroty, czasem gaśnie, natomiast na gorącym zacznie łapać obroty rzędu 1500-2000 obr./min. - nie masz tak przypadkiem??
-

prezesik - Members
Hallo panowie pomocy mam pytanko ile taka podstawa kosztuje ...bo mam taki sam problem wymieniłem nastawnik wolnych obrotów ale problem pozostał nawet wymiana czujnika temp. niepomogła i jest tak jak piszecie że jak jest ciepły to jest ok byćmoże to je to
ile takie coś kosztuje
a druga rzecz to taka że ździwił mnie fakt iż po wymianie czujnika temperatury przestał otwierać mi sie termostat a jak włożyłem stary wszystko było ok
pozdrawiam was
ile takie coś kosztuje
a druga rzecz to taka że ździwił mnie fakt iż po wymianie czujnika temperatury przestał otwierać mi sie termostat a jak włożyłem stary wszystko było ok
pozdrawiam was-

PaNdA - Czytacz
PaNdA napisał(a):a druga rzecz to taka że ździwił mnie fakt iż po wymianie czujnika temperatury przestał otwierać mi sie termostat a jak włożyłem stary wszystko było ok pozdrawiam was
a skąd wiesz że się nie otworzył termostat? może nowy czujnik pokazuje wyższą temperaturę niż jest w rzeczywistości...ja też taki miałem co pokazywał 105°C a korek odkręciłem i nic się nie stało tzn nawet 90°C nie było
-

mani51 - Members
Bo sie wystraszyłem jak jechałem to temp. szybko rosła i po przejechaniu odcinka który zazwyczaj kfalifikje sie do otwarcia termostatu zatrzymałem sie i rura ta dolna od chłodnicy była zimna
ale bydzie chyba tak jak ty mówisz a ja jestem przewrażliwiony
...A tak wogóle to ile kosztuje ta podstawa wtrysku i czy jest to w zakresie laika żeby to samemu wymienić??? pozdro i prosze o rade!!!
ale bydzie chyba tak jak ty mówisz a ja jestem przewrażliwiony
...A tak wogóle to ile kosztuje ta podstawa wtrysku i czy jest to w zakresie laika żeby to samemu wymienić??? pozdro i prosze o rade!!!-

PaNdA - Czytacz
wymiana to odkręcenie całej przepustnicy czyli czterech śrubek a następnie kolejnych czterech które trzymają podstawę a szukać ich trzeba pod spodem kolektora ssącego bo przez niego przechodzą na wylot...jeszcze tego nie wymieniałem ani nie odkręcałem ale wydaje mi się że prosta sprawa
wczoraj trafiłem na coś takiego
http://www.golf3.pl/topics9/podstawa-wtrysku-vt3500.htm
tam masz jakieś ceny dla orientacjii
a czujnik jak już kupować to przynajmniej za 50-80zł bo te tańsze to sam widzisz
wczoraj trafiłem na coś takiego
http://www.golf3.pl/topics9/podstawa-wtrysku-vt3500.htm
tam masz jakieś ceny dla orientacjii
a czujnik jak już kupować to przynajmniej za 50-80zł bo te tańsze to sam widzisz
-

mani51 - Members
Witajcie
uważaj na przewody i nie odłączaj kostek od przepustnicy,bo będziesz musiał zrobić adaptację.
gościu który mi robił adaptację przepustnicy poinformował mnie że jak coś robisz i odłączysz kostki to przepustnice wariują i trzeba je ustawiać na nowo.
Pozdrowienia z Trójmiasta
uważaj na przewody i nie odłączaj kostek od przepustnicy,bo będziesz musiał zrobić adaptację.
gościu który mi robił adaptację przepustnicy poinformował mnie że jak coś robisz i odłączysz kostki to przepustnice wariują i trzeba je ustawiać na nowo.
Pozdrowienia z Trójmiasta
-

dycha - Czytacz
Witaj kolego!!I to jest właśnie to co ja właśnie mówie jak sie na czymś nieznasz to tego nieruszaj
Nic spróbuje sam to wymienić czyli po odłączeniu rury od powietrza bez odłanczania przewodów (paliwowych, gazu, i elektryki) da się zciągnąć te urządzenie wtryskujące i mieć swobodny dostęp do tej podstawy?? i drugie pytanko do fachowca
czy trzeba dac pomiędzy kolektor dolotowy a podstawe i pomiędzy wtrysk i podstawe jakąś uszczelke czy silikon czy można to tak dac na sucho?? Pozdrawiam cie kolego!! 
Nic spróbuje sam to wymienić czyli po odłączeniu rury od powietrza bez odłanczania przewodów (paliwowych, gazu, i elektryki) da się zciągnąć te urządzenie wtryskujące i mieć swobodny dostęp do tej podstawy?? i drugie pytanko do fachowca
czy trzeba dac pomiędzy kolektor dolotowy a podstawe i pomiędzy wtrysk i podstawe jakąś uszczelke czy silikon czy można to tak dac na sucho?? Pozdrawiam cie kolego!! 
-

PaNdA - Czytacz
PaNdA,
możesz spokojnie odpiąć te wtyczki tylko odepnij też klemy od aku i po wszystkim zrobisz sobie reset kompa. jak kupisz nową podstawę to nie daje się żadnych uszczelek ani silikonu a jak nie chcesz odrazu wymieniać tej podstawy to zobacz tu na mój post, może zaoszczędzisz trochę grosza http://www.golf3.pl/topics9/silniczek-k ... vt9506.htm
możesz spokojnie odpiąć te wtyczki tylko odepnij też klemy od aku i po wszystkim zrobisz sobie reset kompa. jak kupisz nową podstawę to nie daje się żadnych uszczelek ani silikonu a jak nie chcesz odrazu wymieniać tej podstawy to zobacz tu na mój post, może zaoszczędzisz trochę grosza http://www.golf3.pl/topics9/silniczek-k ... vt9506.htm
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1