Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Brak mocy w golfie 3 1.8 90KM jest mułowaty
witam wszystkich... Możecie mi podpowiedzieć co może być nie tak z moim golfikiem ,bo pali 14 gazu i po prostu nie ma mocy... na benzynie jest to samo...wymieniłem wtryska ,sonda lambda , filtry i tak to nic nie dało ... jak myślicie co go boli??? myślę teraz nad remontem i czy ma do tego coś skrzynia biegów???na 1 jedzie do 60km/h na 2 100km/h 3 130km/h.... przedtem miałem silnik 1.8 (55KW) i wymieniłem na 1.8 90KM a skrzynia została stara...
GOlek
- slawczan
- Berbeć
Hmmm dziwna sprawa bo ja mam 1.8 abs i powiem szczerze że sie naprawdę dobrze zbiera jak na 90km co prawda już mi mocy brakuje ale jak na lata i moc to naprawdę jest frajda z jazdy i można kilka autek objechać, jestem miłośnikiem szybszej jazdy więc wiem na co ten silnik jest stać jednym słowem Mój daje radę...
POZDRO
POZDRO

Veni Vidi Vici MKIII Forever
-

Skner80 - Czytacz
czesto gesto lubi padać czujnik temp.ukł.chłodzenia tzw.systemowy który przekazuje sygnał do komputera i tez on pokazuje wam temp.na blacie. aby byc pewnym to na rozgrzanym silniku podjechac do warsztatu który jest wyposarzony w komputer diagnostyczny i poproscie o spr. jak pracuje czujnik i porównac odczyty jakią temp.pokazuje komp.diagnostyvzny a jak jest na blacie. to moze byc powodem ze ma muła.bo czujas pokazuje załuzmy do ECU mniej niz 90st i wtedy koputer wali duzą dawe paliwa i wiecej tez bedzie palił. no i tez układ wysokiego napięcia. kopółka palec przewody to istotne. i jak macie stare przewody i na fajkach te blaszki to pozdejmujcie te blaszki bo iskra wali wnie a nie w swiece i dlatego tez moze mieć muła ze wzgledu na nie ospowiednia iskrę.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
A spróbujcie przyspieszyć zapłon żeby na rozgrzanym silniku na postoju miał 950 obrotów (cyfrowo) ja tak zrobiłem i jest już super a mulił mi jak nie wiem co, nawet jak dawałem gaz do podłogi to szkoda gadania, a teraz ma kopa, choć mam 1.4
[ Dodano: 2008-07-11, 09:26 ]
Gwarantuje ze przyspieszenie zapłonu pomoże choć mogę się mylić, ale prawda jest taka jeżeli jest opóżniony zapłon to nie ruszy z piskiem opon, muli, nie ma kopa.
[ Dodano: 2008-07-11, 09:26 ]
Gwarantuje ze przyspieszenie zapłonu pomoże choć mogę się mylić, ale prawda jest taka jeżeli jest opóżniony zapłon to nie ruszy z piskiem opon, muli, nie ma kopa.
- DrSzpila
- Members
jeżeli zbiera się tak jak napisałeś to raczej norma.
Spróbuj np nagrać telefonem i sprawdx ile mniej więcej trwa przyspieszenie do 100km/h
W moim dziadku
wyszło 13sekund. A mam 360tys na szafie bez żadnych remontów i innych.
Skrzynia z tego co się orientuje jest taka sama. Silniki różniły się tylko głowicą. Ale mogę się mylić.
piotrus23, a ustawiałeś sam kopułke czy elektryk? spróbuj na lampie stroboskopowej ustawić zapłon, powinno dać pozytywny efekt.
Tak jak napisał Drpiorko zapłon powinien być lekko przyspieszony.
Spróbuj np nagrać telefonem i sprawdx ile mniej więcej trwa przyspieszenie do 100km/h
W moim dziadku
wyszło 13sekund. A mam 360tys na szafie bez żadnych remontów i innych.
Skrzynia z tego co się orientuje jest taka sama. Silniki różniły się tylko głowicą. Ale mogę się mylić.
piotrus23, a ustawiałeś sam kopułke czy elektryk? spróbuj na lampie stroboskopowej ustawić zapłon, powinno dać pozytywny efekt.
Tak jak napisał Drpiorko zapłon powinien być lekko przyspieszony.
- yelonec
- Czytacz
widze podobne objawy co u mnie mam 1,8 90km benzyna +gaz. Objawy takie same na gazie i benzynie. Problem polega u mnie na tym ze raz muli raz nie. Przewaznie rano chodzi bez zarzutu ma kopa. W ciagu dnia gdy ostygnie odpalam i raz jest ok jest zrywny innym razem juz nie. Potrafi przejechac kilka kilometrow ok i nagle cos go zmuli gaz w podloge a on nie idzie przejedzie z kilometr i znowu jest ok.
-wymieniłem silniczek krokowy (świrowały obroty na luzie) jest juz ok
-wymieniona podstawa pod gaznikiem (musial brac lewe powietrze nierowno chodzil)
-świece i kable mam ok
-rozrzad sprawdzony (był przestawiony-wogole nie chciał iśc) jest ustawiony
przy tym wszystkim podwyższone spalanie jest na zbiorniku gazu robiłem 250km teraz 150
-wymieniłem silniczek krokowy (świrowały obroty na luzie) jest juz ok
-wymieniona podstawa pod gaznikiem (musial brac lewe powietrze nierowno chodzil)
-świece i kable mam ok
-rozrzad sprawdzony (był przestawiony-wogole nie chciał iśc) jest ustawiony
przy tym wszystkim podwyższone spalanie jest na zbiorniku gazu robiłem 250km teraz 150

- Kewlys
- Berbeć