Panowie co może być przyczyną utraty mocy , golf III 1.6 sama benzyna.
Objawia się to tym , że po wrzuceniu biegu , 2 , 3 , 4 podczas pedałowania czuć jak samochód chciał by a nie mógł się rozpędzić , skutkuje to tym , że obawiam się wyprzedzania wrazie czego oraz zmiany biegów przy niższych obrotach , auto przez chwile muli muli , po chwili się odmula i idzie normalnie. Tak jak by brakowało paliwa...
Wymienione zostało :
sonda lambda - nowa bosha
wywalony katalizator
oraz adaptacja przepustnicy
Auto dość mocno dymi.
Obroty schodzą prawidłowo.
Po raptownym dodaniu gazu na postoju czyt but w podłogę
Auto burknie kilka razy dopiero załapie. nie reaguje od razu na dawkę gazu
PS. czy takie objawy mogą powodować filtr paliwa / pompka?
[ Dodano: 2013-08-24, 21:35 ]
Po wymianie filtra paliwa auto podczas jazdy nie dusi się , ale na postoju po dodaniu gazu burknie i dopiero wchodzi w obroty
[ Dodano: 2013-08-30, 20:24 ]
podpowie ktoś co mam jeszcze zrobić nadal czasami przy dodawaniu gazu czuć opór. a już wszytsko wymieniane
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Do sprawdzenia ukłąd iskry i wszystko z nim związane
a tak pokrutce
swiece przewody kopułka palec
ustawic rozżad oraz iskre co by dobrze była
do sprawdzenia też spreżanie
to takie minimum i podstawa do dalszej pracy w takich przypadkach
a tak pokrutce
swiece przewody kopułka palec
ustawic rozżad oraz iskre co by dobrze była
do sprawdzenia też spreżanie
to takie minimum i podstawa do dalszej pracy w takich przypadkach
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
stary mam mniej więcej to samo, tylko u mnie jest to zależne od temperatury.
Tu nawet pisałem, ale bez efektów http://www.golf3.pl/topics9/szarpie-mul ... t60496.htm
Następne co zrobię to sprawdzę ciśnienie paliwa, choć bardziej z niemocy, bo nie wydaje mi się to problemem.
Tu nawet pisałem, ale bez efektów http://www.golf3.pl/topics9/szarpie-mul ... t60496.htm
Następne co zrobię to sprawdzę ciśnienie paliwa, choć bardziej z niemocy, bo nie wydaje mi się to problemem.
-

Luk83bb - Berbeć
witam mam problem posiadam golfa mk3 vr6 na kopulce i mam owy problem przy naglym dodaniu gazu strzela mi w filtr powietzra i raz odcinacz jest raz nie ma go . gdy jade i chce mu dac to wkreca sie do 4,5 tys a potem ma spadek mocy lapie tzw mola nie chce sie wkrecac . jesli ktos mial takie objawy prosze pomoc 

- resorvr6
- Berbeć
• Strona 1 z 1