Golf 3
75 KM 1.6
Silnik ABU
Witam. Ostatnim czasem Golf podczas jazdy strasznie się dusi. Na drugim biegu pojadę maksymalnie 40 km/h. Jak stanę to zgaśnie. Silnik coś nie równo chodzi.
Wymieniłem:
- pompę paliwa (stara mi pieprznęła)
- Kopułkę + Palec
- Świece (stare to już były całe czarne)
- Filtr Powietrza
Możliwe, że jest zapchany filtr paliwa? W ogóle chciałbym się dowiedzieć czy taki filterek dostanę na stacji benzynowej, czy to trzeba jakiś specjalny ze sklepu? Możecie jeszcze napisać gdzie to się znajduje?
Teść mi polecił podczas pracy silnika odłączać poszczególnie przewody WN i sprawdzać jego reakcję. Co o tym myślicie?
Nie dałem tematu do działu z LPG bo na LPG w ogóle juz mi nie chodzi ^^ a temat teraz dotyczy samej benzyny.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sbz, filtr paliwa musisz dobrać w sklepie, znajdziesz go pod samochodem od strony pasażera a dokładnie niedaleko progu w tylnej cześć, z kablami WN możesz tak sprawdzić będziesz wiedział czy jest reakcja na poszczególnych cylindrach. Czarne świece oznaczają zbyt ubogą mieszankę, może go zalewa??
-

paxstor - Members
piszesz, ze:
A kable WN? - też trzeba wymieniać, bo od nich najbardziej zależy jak silnik będzie chodził.
jeżeli dobrze rozumiem to jeżeli na LPG wogóle nie chodzi to temat nie tyczy się wymiany samego filtra paliwa, tylko też kabli WN, bo jak wiadomo LPG jest bardzo czuły na niedomagania układu WN.
Wg mnie zmień kable na nowe i wszystko powinno wrócić do normy.
[ Dodano: 2011-12-25, 13:11 ]
Sbz napisał(a):Wymieniłem:
- pompę paliwa (stara mi pieprznęła)
- Kopułkę + Palec
- Świece (stare to już były całe czarne)
- Filtr Powietrza
A kable WN? - też trzeba wymieniać, bo od nich najbardziej zależy jak silnik będzie chodził.
Nie dałem tematu do działu z LPG bo na LPG w ogóle juz mi nie chodzi ^^ a temat teraz dotyczy samej benzyny.
jeżeli dobrze rozumiem to jeżeli na LPG wogóle nie chodzi to temat nie tyczy się wymiany samego filtra paliwa, tylko też kabli WN, bo jak wiadomo LPG jest bardzo czuły na niedomagania układu WN.
Wg mnie zmień kable na nowe i wszystko powinno wrócić do normy.
[ Dodano: 2011-12-25, 13:11 ]
raczej przebogaconą...paxstor napisał(a):Czarne świece oznaczają zbyt ubogą mieszankę,
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1