Problem jest taki ze zdaza sie ze nie moge odpalic samochodu(mam go pol roku ) wczesniej tak nie bylo myslalem ze to aku naladowalem odpalil pojechalem do warsztatu posprawdzali ale to ani aku ani alternator filtry mam powymieniane okazuje sie ze w moim aucie nie ma filtra weglowego mowia ze to od tego i zebym go kupil tylko czemu do tej pory dzialal normalnie i tego nie bylo i tak wogole czy myslicie ze to moze byc jeszce cos innego niz brak tego filtra weglowego
Regulamin pisania tematów
4.1 - Temat - Powinien być sprecyzowany ,nie pisz rzeczy typu "co jest?" "nie działa?" "i co teraz!?"
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
brak filtra węglowego
Ostatnio edytowano 15 sty 2009, o 19:53 przez agak, łącznie edytowano 1 raz
- agak
- Berbeć
agak napisał(a):w moim aucie nie ma filtra weglowego mowia ze to od tego
hehe bzdury mówią... ja jeżdzilem bez filtra hmm z 1.5 roku i bylo wszystko okej... zero przerywania nic...
Filtr Węglowy ma inne zadanie... Odprowadza on opary z benzyny z baku, czyli jego zadanie to ekologia...
Tu masz temacik: http://www.golf3.pl/topics9/zbiornik-we ... ght=puszka
Ostatnio edytowano 15 sty 2009, o 15:16 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
-

K@mil - POMOCNIK

agak, posłuchaj najlepiej zajechać na VAGa on pokaże czy nie jest uszkodzony czujnik Halla lub inne elementy odpowiedzialne za pracę silnika,
Ale jak bym szukał bardziej w osprzęcie zapłonowym
cewka zapłonowa
przewody zapłonowe WN
kopułka z palcem
świece też to mogą robić
Co do cewki to fajnie jek byś sprawdziła czy jak nie chce zapalać czy jest iskra na świecach
ale komunikacja z VAGiem by wiele wyjaśniła i pomogła
Ale jak bym szukał bardziej w osprzęcie zapłonowym
cewka zapłonowa
przewody zapłonowe WN
kopułka z palcem
świece też to mogą robić
Co do cewki to fajnie jek byś sprawdziła czy jak nie chce zapalać czy jest iskra na świecach
ale komunikacja z VAGiem by wiele wyjaśniła i pomogła
-

marcinkoz2910 - Members
Przedwczoraj byłem u mechanika i podlanczali go do komputera ale im nic nie wyswietlalo tylko miernikiem posprawdzali i szlag mnie trafia bo to nie ja jestem mechanikiem i nie ja mam sie znac tylko jak chce zeby mi naprawili samochod bo nie wiem o co chodzi to oni mowia ze wszystko jestok a ja mam sobie myslec
- agak
- Berbeć
Tak jak pisze kolega K@mil sprawdź sobie cały zapłon palec, rozdzielacza, kopułkę, kable,świece może to coś od tego, chociaż jakby było coś od tego problemy tez pewnie robiłby Ci w czasie jazdy, ale sprawdzić nie zaszkodzi nic to nie kosztuje i zajmuje tylko chwile
- Marek87
- Czytacz
no wlasnie to nie jest tak ze wogole nie moge odpalic
biore wyjmuje aku myslealem ze sie rozladowal podlaczylem za chwile niby naladowany a potem wlozylem odpalil jezdzilem normalnie nieraz moze ciezej go odpalic i po paru dniach sytuacja sie powtarza
biore wyjmuje aku myslealem ze sie rozladowal podlaczylem za chwile niby naladowany a potem wlozylem odpalil jezdzilem normalnie nieraz moze ciezej go odpalic i po paru dniach sytuacja sie powtarza
- agak
- Berbeć
to jeszcze mało wiesz na temat tego czujnikaK@mil napisał(a):Gdyby był uszkodzony czujnik Halla to by wcale nie odpalił,
Mogła wilgoć podejść pod np. cewkę i dzieje się tak jak się dziej ale tak jak mówie trzeba sprawdzić czy jak nie zapala to czy jest iskra bo jak jest to czy pompa podaje paliwo więc koleżanko sprawdz jedno a potem bede w stanie powiedzieć coś więcej
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1