Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Borygo i Petrygo
Pytanie krótkie i treściwe. Czy można pomieszać w zbiorniku petrygo i borygo? Bo mam wlane ptrygo (niebieskie) a przez przypadek kupiłem borygo (różowe). Czy ktoś wie jak to wygląda?
- Maras271086
- Czytacz
Re: Borygo i Petrygo
Maras271086 napisał(a):Pytanie krótkie i treściwe. Czy można pomieszać w zbiorniku petrygo i borygo? Bo mam wlane ptrygo (niebieskie) a przez przypadek kupiłem borygo (różowe). Czy ktoś wie jak to wygląda?
producenci zalecają dolewanie tego samego płynu chłodniczego, ale ja w swoim samochodzie zalewałem do pełna petrygo później wymieniałem termostat i płyn uzupełniłem płynem G12 a ostatnio dolałem borygo i nic się złego nie stało
płyn ma temp zamarzania -32 więc chyba nic nie zaszkodziło. Według mnie zmieni się tylko kolor jak dolejesz borygo 
- PabloSBT
- Members
teraz masz płny na tym samym Glikolu więc czy on jest innego koloru to tylko po to byś się nie napił
. Mają jeszcze dodatki przeciwpienne i antykorozyjne i pezeciwutleniacze. jak jeden i drugi jest na bazie glikolu to możesz dolać 
. Mają jeszcze dodatki przeciwpienne i antykorozyjne i pezeciwutleniacze. jak jeden i drugi jest na bazie glikolu to możesz dolać 
-

b-bobo - Czytacz
mieszaj mieszaj nic nie edzie wszystkie płyny są na tej samej bazie zrobione identyczne skłądniki tylko barwnik inny
spokojnie można powmieszas je a nawet dolac koncentratu i uzupełnic wodą tylko lej destylowanąlub demineralizowaną w innym wypadku będzie osadzał sie kamien i inne minerał wytrącone z wody
kolega ma starego opla commodore C 78 rocznik
zalałdo płynem do spryskiwaczy zimowym do -15 raz przy wiekszych mrozach to miałtylko galaretke ale nic sie nie dzieje z silnikiem bo tam wszedzie jest glikol
kupując płym do odmrażania szyb taki spryskiwacz tesz jest glikol i troche alkoholu
spokojnie można powmieszas je a nawet dolac koncentratu i uzupełnic wodą tylko lej destylowanąlub demineralizowaną w innym wypadku będzie osadzał sie kamien i inne minerał wytrącone z wody
kolega ma starego opla commodore C 78 rocznik
zalałdo płynem do spryskiwaczy zimowym do -15 raz przy wiekszych mrozach to miałtylko galaretke ale nic sie nie dzieje z silnikiem bo tam wszedzie jest glikol
kupując płym do odmrażania szyb taki spryskiwacz tesz jest glikol i troche alkoholu
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1