Witam wszystkich,
Po mału przymierzam się do montażu LPG i w związku z tym mam takie pytanie: czy ktoś z Was ma u siebie instalację z BLOS'em(gaźnik gazowy)?
Słyszałem wiele opini na temat przewagi BLOS'a nad tradycyjnym mikserem i zastanawiam się czy można takie urządzenie założyć do silnika 1,4l i jak to wpływa na jazdę i ewentualne koszty przy montażu?
Jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o radę.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Ps.jeśli temat był już wcześniej poruszany to przepraszam ale w wyszukiwarce nie znalazłem...
Pozdro dla wszystkich
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Moge pomoc w ten spob, ze przekaze co o blosie slyszalem. podobno dzieki niemu nie tracisz mocy na gazie ale wiaaze sie to z niewielkim wzrostem spalania gazu. cana istalacji z gazem i instalacji z blosem jest bardzo zblizona poniewaz nie bedziesz mial zamontowanych centralek typowo wtryskowych tylko zwykla. Podobno czasem sa problemy z przegladem takiej instalacji ale podobno to maly klopot, kwestia silniczka krokowego ktory jest na miejscu ale jest odlaczony... Mam nadzieje ze choc troche pomoglem. Napisalem co slyszalem i przepraszam ze bledy i pomylki fachowcow LPG. Pozdro...
- sztolpi
- Berbeć
• Strona 1 z 1