witam
dzis badalem swojego golfika pod komputerem i wyskoczyly mi dwa bledy o takiej tresci:
515 -czujnik pozycij walu krzywkowego czujnik efektu halli-skrot do b+(g40):sprawdz cpm jesli ok,wymien dystrybutor b
516 -czujnik pozycji przepustnicy-zamkniety przelacznik-f60
jesli ktos wie co to za bledy i co oznacaj to prosze o pomoc a i co bedzie trzeba wymienic u mechanika?? dziekuje z gory
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
co to tego to nie jestem pewny ale szukaj w okolicy aparatu zapłonowego bo tam znajduje się czujnki Halladomel0408 napisał(a):515 -czujnik pozycij walu krzywkowego czujnik efektu halli-skrot do b+(g40):sprawdz cpm jesli ok,wymien dystrybutor b
a tu chodzi pewnie o silniczek krokowy co steruje przepustnicądomel0408 napisał(a):516 -czujnik pozycji przepustnicy-zamkniety przelacznik-f60
-

marcinkoz2910 - Members
Jeśli jest to silnik na monowtrysku to na pewno potencjometr położenia przepustnicy albo wiązka. Natomiast co do hallotronu to najlepiej było by założyć drugi aparat na próbę jeśli dalej będzie to samo to szukaj w wiązce
VW Power
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
hm błąd czujnika Halla jeśli silnik jest wyłączony zawsze się pojawia o ile się nie mylę
... a to drugie to silniczek krokowy radzę najpierw przeczyścić kostkę a jeśli nie będzie efektu to zmienić na nowy 
... a to drugie to silniczek krokowy radzę najpierw przeczyścić kostkę a jeśli nie będzie efektu to zmienić na nowy 
-

Edek12345 - Members
Tak jest! Czujnik Halla na zatrzymanym silniku zawsze POWINIEN wyskoczyć gdyż to jest sygnał czy i jak się obraca wałek rozrządu. Gdy silnik stoi a zapłon włączony - sygnał do kompa brzmi: "wałek mi się nie kręci!" no i tak przecież wtedy jest
A 516 czyli przepustnica - nie wiem czy niektóre sterowniki też go nie podają tak jak z tym Hallem, bo też w czasie sprawdzania na postoju była zamknięta.
A 516 czyli przepustnica - nie wiem czy niektóre sterowniki też go nie podają tak jak z tym Hallem, bo też w czasie sprawdzania na postoju była zamknięta.
-

Zico63 - Members
tak ale to nie ten błąd sie pojawia na wyłączony silniku lecz błąd numer: 515Edek12345 napisał(a):hm błąd czujnika Halla jeśli silnik jest wyłączony zawsze się pojawia o ile się nie mylę![]()
![]()
![]()
[ Dodano: 2008-10-19, 12:33 ]
bynajmniej tak mam ja ale niech kolega zrobi test vagiem na zapalonym silniku
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1