i zzieleniałem bo niewiem gdzie sie te czujniki w samochodzie znajdują silnik ABU 1.6 może ktoś wie pozdrawiamModerator: Moderator
i zzieleniałem bo niewiem gdzie sie te czujniki w samochodzie znajdują silnik ABU 1.6 może ktoś wie pozdrawiamchodzi o błąd sondy, może daj pełny tekst błędu ale prawdopodobnie chodzi o za niskie napięcie wytwarzane przez sondę, znajdź gdzieś Vagu (sam w tym nie siedzę ) współczynnik lambda, pewnie jest za wysoki powyżej 1.15PaNdA napisał(a):00525 czyli czujnik niskiego napięcia
mam polskiego waga lapa i łącze obd 2 podłączyłem i wyszły te błędy w sumie na zgaszonym silniku zawsze wyskakuje hall!!tylko nie martwiom te dwa błędy 00525 niskie napięcie i tak jak mówicie może być to to......i teraz pytanko czy niskie napięcie które wysyła sonda kfalifikuje ją do wymiany czy np. jest zaduzo sadzy na niej i to jest tego powód....prosze o rade pozdro!!!
, kupiłem Bosch, zapłaciłem ponad 200 zł ale się uspokoiło. Tu nie ma co szukać, w końcu jeździmy VAG i przekonałem się, że często oszczędności mój VW nie toleruje
, objawy miałem podobne, na obrotach niestabilnie, czasem tak, że aż światła mi przygasały, często falowania, to "kulanie" jakby nie palił na wszystkie gary i spore spalanie. Jeżeli ktoś Ci podpiąl autko pod analizator spalin i widzi, że coś nie tak to jest to znaczący sygnał. Dziwi mnie jedno, przecież analizator ma też pomiar lambdy, co z nim? Tam wszystko widać, nie powiedzieli Ci?
Poza tym pamiętaj o jednej kwestii, napięcia sondy zawsze można pomierzyć miernikiem, a to już może być pewna podpowiedź co dalej robić. Powodzenia, pzdr. 
kolego na tej podstawie nic nie można ocenić jeśli auto ma sprawny katalizator, bo dopala wszystko lub większość tego co złe i na podstawie czego wyliczany jest współczynnik lambda ze spalin. Mnie chodzi o współczynnik lamda wyliczony przez program VAG na podstawie napięć podawanych przez sondęMysieQ napisał(a):przecież analizator ma też pomiar lambdy, co z nim?
nie koniecznie sonda zła, może być nieszczelność w wydechu przed sondą, moga być błędy od LPG, i tymi niema się co przejmować jeśli auto chodzi dobrze. A jeśli coś się dzieje to napewno czytałeś o resecie ECU, jeśli pomoże i nie wrócą błędy póki nie przełączysz na lpg to LPG jest winne błędomPaNdA napisał(a):niskie napięcie

pozdrawiam!Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości