Pomocy ludzie moj golf3 oszalal, bierze gigantyczne ilosci oleju, co zrobic ?
Rocznik 1996, przebiegu prawie 150 tys km, silnik sie nic a nic nie poci. Od 2 miesiecy mam zalozona instalacje LPG, wczesniej nie wiem czy bral, bo ledwo po kupnie zalozylem tez gaz.
Sprawdzone zostalo sprezenie silnika. 1.8 75KM mial na cylindrach 11.5-12 kPa, mechaniol powiedzial ze bardzo dobre. Patrząc na sprezenie to silnik nie wymaga remontu. Rano wsiadam do auta i odpala przykladowo. Dodam jeszcze ze nie widac chmurki zeby sie z tlumika wydobywala. W takim razie sie pytam co jest grane, czemu bierze.
Czy zastosowanie CERAMIZERA jest wskazane ?
Zapomnialem dodac ze bierze 1.2 litra oleju na 1000km
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Bierze olej :( Dlaczego ???
JEŻDŻE GOLFEM, NOSZE NA SOBIE GOLF, GRAM W GOLFA, JESTEM CAŁY JAK GOLF
- damax2000
- Czytacz
dokładnie tak jak kolega ci mówi bo jesli by tyle palił oleju to bys katalizator zapchał momętalnie
a i by kopcił jak swinia
postaw go na czystym betonie i sprawdz czy nie kapie z niego
a i by kopcił jak swinia
postaw go na czystym betonie i sprawdz czy nie kapie z niego
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Panowie, chyba macie racje, zajrzałem pod Golfa, osłona sprzegła jest mokra, wyraznie widac ze jest na niej swierzy olej, ale na beronie nie ma kropki oleju. Może najwiekszy wyciek jest w trakcie jazdy przy obciazeniu silnika
Jesli chodzi o oslone sprzegla w srodku to nie mam mozliwosci sprawdzic, ale pewnie chodzi o to ze pierscien uszczelniający jest juz zuzyty. Dzieki wielkie za rade, mechanik chcial mi juz remont silnika robic, ale mialem stracha hihihi.
Czekam na więcej szczegułów.
Jesli chodzi o oslone sprzegla w srodku to nie mam mozliwosci sprawdzic, ale pewnie chodzi o to ze pierscien uszczelniający jest juz zuzyty. Dzieki wielkie za rade, mechanik chcial mi juz remont silnika robic, ale mialem stracha hihihi.
Czekam na więcej szczegułów.
JEŻDŻE GOLFEM, NOSZE NA SOBIE GOLF, GRAM W GOLFA, JESTEM CAŁY JAK GOLF
- damax2000
- Czytacz
• Strona 1 z 1