Temat wałkowany od lat widze ale mi dalej nie pomaga..
Odpalam auto obroty po 2 tysiące i stoją, po minucie spadają do tysiąca i falują od tysiąca do dwóch.. i tak caaały czas.. towarzyszy temu masakryczne spalanie ponad 12..
Robiony był remont silnika, kable, świece, kopułka z palcem, aparat zapłonowy wymienione.
Czyszczenie przepustnicy nic nie daje.. Adaptacja nie przebiega tak jak powinna, nie kończy jej.
Domykając przepustnicę palcem silnik schodzi na ok 700 obrotów i chodzi równo.
Pomóżcie bo już mam dość..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Beznadziejne 1.6 AEE (przepustnica)
My car, my passion, my lifestyle.
-

robak664 - Czytacz
Hmm patrzał ktoś czy lewego powietrza nie ciągnie przez kolektor ssący ? Przepustnica była podkładana od innego silnika ? Sonda lambda była sprawdzana ?
Ja w swoim silniku walczę teraz z termostatem poprzedni nie wytrzymał nawet roku rozsypał się na części pierwsze dziś nowy zamontowałem to nie miał ochoty się otworzyć i jutro muszę kolejny kupić bo nowy z pudełka już był zepsuty...
Ja w swoim silniku walczę teraz z termostatem poprzedni nie wytrzymał nawet roku rozsypał się na części pierwsze dziś nowy zamontowałem to nie miał ochoty się otworzyć i jutro muszę kolejny kupić bo nowy z pudełka już był zepsuty...
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
Ja zawsze do sprawdzania tego używam sobie zmywacza do hamulców zdejmiesz sobie obudowę filtra powietrza i weź psikaj w tym miejscu co kolektor ssący łączy się z głowica i słuchaj czy zmieni się odgłos pracy silnika jeśli jest nieczelne to zaciągnie i na pewno się zmieni. Przepustnice właśnie lecą nagminnie w tych silnikach wiec tak jak mowie najlepiej dla próby podmienić na inna na pewnie sprawna i wtedy się przekonać. Hmm a co do spalania to tez jaka temperaturę Ci silnik pokazuje na zestawie wskaźników trzyma po rozgrzaniu cały czas 90 ?
Mój Gofer Movie :
-

Knight Rider - Badacz tematu
No tak, sam mowisz, ze przepustnica stwarza problemy, wiec moze trzeba tak zaczac od niej? 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
a błedy masz na vagu sprawdz to. Oraz jak nie ma błędów a nie chce ci zakonczyc adaptacji to moze linke masz naciągniętą za bardzo i nie kończy. Ja tak miałem u siebie wkońcu popuściłem linke i normalnie kończy i trzymał książkowe 640 obr. niestety po rozgrzaniu silnik się dławi ,szarpie gaśnie więc jeżdze narazie bez ssania
fuck aee
fuck aee- walter5
- Czytacz
Sprawdzaliscie te 'smiszne' zaworki od oparow? To podobno tez lubi pasc, a robi problemy podobne jak przepustnica. Wiecej info w 'szukajce'
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
kolego stojąc przodem do auta na lewym nadkolu pod maską masz zaworek opar paliwa, z jednej strony idzie do niego wężyk z prepustnicy z drugiej z puszki z aktywnym węglem w nadkola, odpal auto i zaślep wężyk idący do przepustnicy, u mnie to pomogło.
- dareckizx
- Berbeć
• Strona 1 z 1