Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Awaria silnika
Mam problem mianowicie po tych wczorajszych opadach zostawiłem samochód "pod chmurką" i jak rano chciałem go odpalić był problem gdyż nie chciał złapać obrotów. Po drugiej próbie coś wybuchło pod maską. Znajomy powiedział że to kopułka podciśnienia ale ja na silniku się nie znam. Samochód odpala ale nie trzyma w ogóle obrotów i gaśnie. Co to może być gdyż jak pytałem w sklepach o kopułkę podciśnienia to dziwnie na mnie patrzyli. Proszę o pomoc
-

marcin20006 - Berbeć
Inaczej nie umiem opisać tej usterki a samochód jest mi naprawde niezbędny do dojazdów do pracy więc jeszcze raz Proszę o pomoc
[ Dodano: 2008-09-23, 18:39 ]
Byłem dzisiaj w serwisie Wolkswagena i powiedzieli że ta część nazywa się Tłumik i kosztuje 124zł. Ogólnie ciężko dostępna gdyż silniki posiadające takie coś były produkowane dosyć krótko i w niewielkich nakładach gdyż są to tak jak to określił w serwisie prototypy silników golfa IV. Używka niedostępna a jak ktoś znajdzie to ma dużo szczęścia. W każdym bądź razie polecam przeczyścić lub osuszyć przed zimą cewkę zapłonową bo to był powód tej usterki
[ Dodano: 2008-09-23, 18:39 ]
Byłem dzisiaj w serwisie Wolkswagena i powiedzieli że ta część nazywa się Tłumik i kosztuje 124zł. Ogólnie ciężko dostępna gdyż silniki posiadające takie coś były produkowane dosyć krótko i w niewielkich nakładach gdyż są to tak jak to określił w serwisie prototypy silników golfa IV. Używka niedostępna a jak ktoś znajdzie to ma dużo szczęścia. W każdym bądź razie polecam przeczyścić lub osuszyć przed zimą cewkę zapłonową bo to był powód tej usterki
-

marcin20006 - Berbeć
• Strona 1 z 1