Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
auto szarpie
siemka a moze ma ktos pomysl dlaczego dzieje sie tak : autko kiedy dodaje gazu szarpie, i jak stoi na luzie to obroty raz na jakis czas skacza z okolo 800-900 na 1200 tak jak bym dodal delikatnie gazu i opadaja spowrotem na swoje "miejsce" . moze ktos pomoc
- Lukaszkg
- Berbeć
-

TOMEK 84 - Members
Podepnę się do tematu
U mnie dzieje się podobnie od kilku dni, obroty skaczą na luzie od 600-1200, a jak dodam gazu to go dusi, jadąc nie ma mowy o obrotach powyżej 3000 bo od razu dusi a dziś nawet zgasł na środku drogi, podczas jazdy na obrotach poniżej 1800 dzieje się to samo dławi go i gaśnie
, myślałem ze to wian świec, wyczyściłem wszystkie, 2 pierwsze miały tak jak by błoto na sobie, pozostałe suche, co może być przyczyną takich zachowań, dodam jeszcze że dziwnie tez skoczyły obroty, na 5 biegu przy prędkości około 80km obroty przekraczają 3200, przy na prawde spokojnej jeździe. Pomocy 
U mnie dzieje się podobnie od kilku dni, obroty skaczą na luzie od 600-1200, a jak dodam gazu to go dusi, jadąc nie ma mowy o obrotach powyżej 3000 bo od razu dusi a dziś nawet zgasł na środku drogi, podczas jazdy na obrotach poniżej 1800 dzieje się to samo dławi go i gaśnie
, myślałem ze to wian świec, wyczyściłem wszystkie, 2 pierwsze miały tak jak by błoto na sobie, pozostałe suche, co może być przyczyną takich zachowań, dodam jeszcze że dziwnie tez skoczyły obroty, na 5 biegu przy prędkości około 80km obroty przekraczają 3200, przy na prawde spokojnej jeździe. Pomocy 
-

Mermit87 - Badacz tematu
TOMEK 84 napisał(a):hej a przy jakich temperat.... to sie dzieje przy minusowych
dlugo mykasz tym autkiem
Przy minusowych mi się tak dzieje, tylko przez chwilę ( około 5 minut jazdy, później jest wszystko okey ...
Z góry dziękuję za podpowiedź co się dzieje i mam nadzieję że to nic poważnego

Golf stoi szybciej, niż inni jadą... 

-

Qlonik - Czytacz
Mam podobna sytuacje tyle ze na zimnym silniku jest OK za to na ciepłym
głupieje golfik , dziś ze skrzyżowania nie moglem ruszyć 3 razy mi zgasł , a jak jadę to szarpie
Poza tym coś jest nie tak z kopułka rozdzielacza gdy zimny jest ok a jak się trochę rozgrzeje to zaczyna pstrykać tak jak by gdzieś prąd przeskakiwał.
głupieje golfik , dziś ze skrzyżowania nie moglem ruszyć 3 razy mi zgasł , a jak jadę to szarpie
Poza tym coś jest nie tak z kopułka rozdzielacza gdy zimny jest ok a jak się trochę rozgrzeje to zaczyna pstrykać tak jak by gdzieś prąd przeskakiwał.
-

cronx - Czytacz
Qlonik, moim zdaniem to normalne przy minusowych temperaturach!! a czemu na luzie obroty skaczą, a no moze dlatego ze silnik niejest dogrzany i zeby niezgasl bierze wiecej paliwa Ssanie!! Nic sie niemartw!! to jak najbardziej normalna rzecz! silnik by dobrze pracowal musi sie choc nagle nagrzac i dlatego szarpie jak jedziesz odrazu po odpaleniu a jest minusowa temperatura!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- RangerDN
- Czytacz
a wymiana filtrow paliwa i oleju kiedy była????? to też wazne na jaki olej zminia sie czy ten sam czy nieeeeee
ja w moim tdi mielem pol syntetyk a zmienilem na syntetyk a ma nakulane 260000 km i to byl moj bląd uszczelki wyplukane olej na bloku i zawiecha mocy nie rowna praca itp.......
wymienilem z powrotem na polsyntetyk i jest oki ale koszty po2jne+uszczelki i mycie silnika
pozdro
ja w moim tdi mielem pol syntetyk a zmienilem na syntetyk a ma nakulane 260000 km i to byl moj bląd uszczelki wyplukane olej na bloku i zawiecha mocy nie rowna praca itp.......
wymienilem z powrotem na polsyntetyk i jest oki ale koszty po2jne+uszczelki i mycie silnika
pozdro
-

TOMEK 84 - Members
TOMEK 84 napisał(a):hej a przy jakich temperat.... to sie dzieje przy minusowych
dlugo mykasz tym autkiem
przy wszystkich teraz u mnie cieplo i to ie dzieje jak bylo zimno to tez.. juz kolo roku olej wymieniany byl z filtrem niedawno.. ma ktos jakis pomysl co to moze byc?
- Lukaszkg
- Berbeć
Mam to samo
Od razu wam powiem że to nie są : świece, kable, kopułka, palec, filtry, olej
Ale szukam dalej chociaż nie wiem na ile mi cierpliwości starczy a i komputer też żadnych błędów nie pokazuje 
Od razu wam powiem że to nie są : świece, kable, kopułka, palec, filtry, olej
Ale szukam dalej chociaż nie wiem na ile mi cierpliwości starczy a i komputer też żadnych błędów nie pokazuje 
- przemo1983
- Berbeć
• Strona 1 z 1