Alarm odcina pompę paliwa ?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Alarm odcina pompę paliwa ?

Postprzez Mario GT » 27 maja 2013, o 04:32

Pisze , bo silnik w komorze kreci , ale pompka nie podaje paliwa (nie działą - tylko na krótko działa ) :evil:

Obrazek

sprawa ma się tak kilka miesięcy była odłączona cała instalacja elektryczna i klamor stał bez silnika teraz po założeniu silnika i przeniesieniu elektryki do nowej budy - silnik kręci :super: , ale pompka paliwa nie działą jak należy :evil: pompka po prostu działą tylko na krótko ;-)

W poprzedniej budzie była ta sama instalacja i ten sam silnik do tego zamontowany był alarm z odcieciem zapłonu i nie wiem czy się rozkodował ? :kwasny:

Padły wczoraj 2 opinie od kumpli , że trzeba auto poskładać do kupy z całą elektryką i zamkiem centralnym ( pneumat - oryginał VW ) szyby , drzwi , klapa tył .AUTO ZAMKNĄĆ Z PILOTA i otworzyć wtedy alarm się odblokuje , a jka nie to jakiś super elektryk ! ;-)

Może Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić ? ;-)

sorry za chaotyczny opis , ale wstałem do roboty , a dręczy Mnie to całą noc .
Avatar użytkownika
Mario GT
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 911
Dołączył(a): 28 sie 2012, o 19:27
Lokalizacja: Tychy
Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Alarm odcina pompę paliwa ?

 

Postprzez trollu » 27 maja 2013, o 10:06

hmmm a fura ma immo? nie wiem dokładnie ale jak jakieś kwiatki z nim wychodzą to też silnik startuje na sekunde i zdycha
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Mario GT » 27 maja 2013, o 15:48

Jest immo simens .

[ Dodano: 2013-05-28, 05:28 ]
Decyzja zapadła ,dziś sciągam faceta , który ten alarm montował .Zobaczymy co i jak w trawie piszczy ;-)
Avatar użytkownika
Mario GT
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 911
Dołączył(a): 28 sie 2012, o 19:27
Lokalizacja: Tychy
Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 28 maja 2013, o 23:43

sprawdź czy przekaźnik pompy dział, czy cyka , czy podaje prąd na wychodzący ze skrzynki kabel czerwono żółty. Winien może być alarm, połączenie sterownika silnika z przekaźnikiem, sam przekaźnik , okablowanie więc nie tylko uszkodzenie alarmu wchodzi w grę.Nie napisałeś czy zapala jak ją podłączysz na krótko, czy pompa włącza się na sekundę po włączeniu zapłonu , czy jest iskra bo na tej podstawie byłyby dalsze wnioski
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Mario GT » 29 maja 2013, o 04:17

pablomed jest juz załatwiony temat alarmu poprawiona elektryka i alarm się wyłącza i pompka działa :super: Dzięki za podpowiedzi i sugestie :ok:
Avatar użytkownika
Mario GT
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 911
Dołączył(a): 28 sie 2012, o 19:27
Lokalizacja: Tychy
Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 29 maja 2013, o 09:25

jeśli był alarm a teraz go nie ma to musisz założyć wtyczkę "zworkę" na odpowiednim kablu aby pompa działała, przerabiałem to samo u siebie przy swapie
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Mario GT » 30 maja 2013, o 13:49

PiJey88, dzieki kolego :ok: po prostu trzeba przestudiować 2 razy wszystkie połączenia tak dla pewności , że wszystko zagra jak trzeba ;-)
Avatar użytkownika
Mario GT
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 911
Dołączył(a): 28 sie 2012, o 19:27
Lokalizacja: Tychy
Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - - zespół sprzedażowy



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości