Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
20 litrow benz na 100 km.
Witam, mam duzy problem taki iz gdy zalewam 5 litrow benz to auto przejedzie mi okolo 25~km. Jest to strasznie duze spalanie. Napoczatku myslalem ze to tylko warunkach zimowych (-20stopni) lecz nadal tyle pali. przed tymi mrozami auto palilo mi 8-9 litrow w miescie. Jazda ekonomiczna 1.6 Benzyna 75km. Nie działa mi kontolka temp wiec moze nie grzeje sie albo cos? Gdy jade gdzies dalej to długo mi leci dym (bialy) z wydechu. Wczesniej tak bylo tylko jak sie auto nagrzeje. Płyny wszystkie nowe. Zaraz ide wymienic filtr paliwa(choc wiem ze chyba to nie pomoze) Auto w jezdzie ma takie skoki jak by mocy nie bylo. Mało odczuwalne lecz ja jako kierowca odczuwam to.
- krygon
- Czytacz
Jak dla mnie to sonda lambda jest winna spalaniu (termostat i niedogrzanie silnika może oscylować w granicach 2 litrów ale nie tylu ile piszesz)
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Co do ceny to nie mam pojęcia,ale jak podjedziesz do kogoś na kompa ton będziesz wiedział czy to sonda czy coś innego. Z doświadczenia wiem że jak chodzi o sondę to nie opłaca się kupować żadnych zamienników.
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
może mieć jeszcze znaczenie filter powietrza bo jeźeli jest on strasznie brudny to może słabo iść i dużo palić
- grzesiek2422
- Berbeć
chłopie nie szukaj winy w filtrach. tylko sonda .
ja to bym sprawdził wtryski lub wtrysk. (bo nie wiem jaki kod silnika) pewnie ktorys leje i to jest wina mulenia sie autakrygon napisał(a): Auto w jezdzie ma takie skoki jak by mocy nie bylo
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
-

Ryjek - Badacz tematu
To znow ja, Bylem z ta sprawa u elektromechanika na diagnostyce komputerowej. Dowiedzialem sie ze mam swiece do wymiany i jakis kad polozenia czegos. Zaglądalem do swiec i mam nie orginalna koncowke do 1 ze swiec. Na swiecy bylo nakrecone jakas srobka czy cos. A pozatym gdy na parkingu daje go na wieksze obroty to pluje mi bardzo jakims czarnym syfem. Czy to czasem nie jest olej? albo wypluwa mi benzyne?
- krygon
- Czytacz
• Strona 1 z 1