2.0 ADY Brak mocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

2.0 ADY Brak mocy

Postprzez damiancu » 9 gru 2012, o 16:01

Silnik odpala ale kręci sie tylko do 5500 obr. i odcina? Czasami kręci dobrze.
Średnie spalanie 14 l.
vag nie komunikuje sie więc może kompa trzeba wymienić.
Nie ma jak sprawdzić błędów usterki.
Podmienialiśmy kompa ode mnie ale imobilaiser wyłącza silnik.
Jak obejść wiązke imo czy kupić samego kompa czy z wiązką?
Jaka ewntualnie usterka może być przyczyna?
Avatar użytkownika
damiancu
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 6 mar 2011, o 20:23
Lokalizacja: Ośvwięcim, Przeciszóvw

2.0 ADY Brak mocy

 

Postprzez dave20 » 10 gru 2012, o 01:11

Jeżeli odcina przy 5500 obr to silnik chodzi w trybie awaryjnym. prawdopodobnie czujnik halla padł
Było ostatnio coś grzebane przy aparacie zapłonowym> odpala bez problemu? obroty nie wariują?
Ostatnio edytowano 10 gru 2012, o 01:24 przez dave20, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
dave20
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 19 kwi 2011, o 23:28
Lokalizacja: Janowo/Bydgoszcz

Postprzez trollu » 10 gru 2012, o 01:20

hall po raz milionowy
było 63524654 razy. W ADY gdy padnie hall ECU przechodzi w tryb awaryjny i muli silnik, odcina przy 5k z groszem.
wymień halla w aparacie zapłonowym
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez damiancu » 28 gru 2012, o 18:27

Czujnik wymieniony i przestawiony zapłon ale nadal odcina przy 5 tyś. obr/min.
Co jeszcze obstawiacie?
Avatar użytkownika
damiancu
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 6 mar 2011, o 20:23
Lokalizacja: Ośvwięcim, Przeciszóvw

Postprzez trollu » 28 gru 2012, o 19:01

damiancu napisał(a):przestawiony zapłon

co masz na myśli pisząc "przestawiony"?
Sam robiłeś czy mechanik? aparat ustawiany na znaki? W ADY nie ustawia się zapłonu lampą stroboskopową czy kręcąc aparatem zapłonowym. Ustawiasz na znaki a dalej ECU sam sobie radzi.
hall nowy czy używka? ori czy jakiś zamiennik? kable całe?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez damiancu » 29 gru 2012, o 21:00

czujnik zamiennik niestety ale jego wymiana(po załozeniu nowego tez auto przerywało) nic nie dala dopiero przekrecilem aparat zaplonowy prawie o 50stopnii przestało przerywac , spalanie spadlo ,swiece i przewodu sprawdzone,mocy mu nie brak tylko odcina przy 5500;( ,przeplywomierz jak odlacze to auto gasnie wiec chyba tez dobry
Avatar użytkownika
damiancu
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 6 mar 2011, o 20:23
Lokalizacja: Ośvwięcim, Przeciszóvw

Postprzez pablomed » 31 gru 2012, o 21:32

damiancu,proponuję przestań aparatem kręcić na ślepo tylko porządnie ustaw pasek rozrządu na znaki jak w instrukcji pisze, w tym KONIECZNIE koło wałka pośredniego . Następnie sprawdź czy własciwie jest włożony aparat zapłonowy (przy I tłoku u góry palec wskazuje na znak - nacięcie obudowy.) I to powinno pomóc, a jeśli nie pomoże to trzeba się podeprzeć VAGiem.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez fight18 » 5 sty 2013, o 13:27

Sprawdź jak masz immo czy wszystkie przewody są w porządku czy wtyczka jest ok itp. Bo to jest prawdopodobnie problem braku połączenia jak nie to poszukaj jeszcze czy masz połączenia między Kablami.

Odcinka to nie musi być z góry hall od razu jeśli nie pomogło to co koledzy wyżej napisali to zdejmij kopułkę, i sprawdź czy masz prawidłowy aparat czyli z jednym wycięciem tam będzie widać jak zdejmiesz to będzie takie coś jak talerz i jak masz więcej niż jedno wycięcie to aparat zły bo powinno być jedno.

Pozdro! Tak na marginesie sorry, że odkopuje :D:D
fight18
Czytacz
 
Posty: 47
Dołączył(a): 20 lis 2012, o 21:15
Lokalizacja: ZMC


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości