Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wls91, było wogóle lepiej po założeniu gazu na początku? Może nie testowałes auta? Bo jeśli od początku to masz za mały mikser (min 34 mm a i to jest mało), albo/i gazownicy zblokowali klapkę pod filtrem i ciągnie non stop gorące powietrze od kolektora wydechowego. Sprawdź te dwie rzeczy bo to najszybciej, jak nic takiego nie stwierdzisz to dopiero rozrząd. A dalsze porady będa jak napiszesz typ silnika i generację instalacji LPG
- pablomed
- Members
za mały mikser, jeśli silnik słabszy jest od momentu założenia lpg oczywiście. Będzie słabszy na obu -paliwach bo mikser ogranicza napływ powietrza do dolotu (porównując to tak jakbyś biegł oddychając przez słomkę)wls91 napisał(a):Wcześniej autko jechało o dobrze, jak przystało na 2.0. Myślę, że jakby był to mieszalnik lub coś innego od gazu to na benzynie powinien jechać o wiele lepiej, a na benzynie jest tak samo jak na lpg.
- pablomed
- Members
Ja mam podobny problem. tylko u mnie jest tak ze na 4 biegu max 4000 obr a na 5 max 3200 no i V max 130km/h. kompresje jak sprawdzałem miał dobrą. ukl zapłonowy prawie cały nowy. Może być to wina tego że mam przepalone złącze elastyczne na wydechu? Katalizator nie wiem w jakim stanie jest.
-

krzysiudd - Czytacz
Z tego co wiem w moim silniczku nie ma tego czujnika spalania stukowego. na kompie jak ostatnio podłaczłem byl bład 561 regulacja składu mieszanki. po skasowaniu poprzez vag po ponownym rozruchu i jak troche pracował to nie wracał. ale po jakims czasie na zimnym jak podłączyłem to był znowu. czujnik temp mam nowy z serwisu.
-

krzysiudd - Czytacz
krzysiudd, wpierw wykluczasz błąd związany z LPG. Resetujesz sterownik silnika poprzez odpicie klem, odpalasz silnik na benie, zostawiasz do nagrzania, jeździsz trochę na benie bez przełączania na LPG i ponownie sprawdzasz Vagiem. Jeśli będzie ok to winna jest emulacja sondy - pod tym hasłem wszystko znajdziesz.
Jeśli mimo braku błędów dalej będzie słaby to możesz mieć za mały mikser (min 38 mm), jeśli błędy będą to może masz zepsutą sondę lambda, źle ustawiony zapłon lub rozrzad
Jeśli mimo braku błędów dalej będzie słaby to możesz mieć za mały mikser (min 38 mm), jeśli błędy będą to może masz zepsutą sondę lambda, źle ustawiony zapłon lub rozrzad
- pablomed
- Members