Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
17 litrów na 100KM golf 3, 1.6
mój golfik pali jak smok 17 litrow na 100.podłączyłem go pod komputer w warsztacie i okazało się,że to jakiś błąd przepustnicy i uszkodzony czujnik halla.wtrysk mam czysty jak nowy,wymienine filtry i przewody wysokiego napiecia.o co chodzi czy te 2 urządzenia mogą wpłynąć na spalanie???jak to naprawić dzieki
- SEBASTIAN 27
- Berbeć
Z tego co się na tym forum dowiedziałem, to jeśli przeprowadzano diagnostykę komputerową podczas wyłączonego silnika to zawsze wyskakuje błąd czujnika Halla. U mnie jak padł czujnik Halla naprawdę to samochód zgasł i już w ogóle nie chciał odpalić. W Twoim przypadku sprawdziłbym sondę lambda.
-

virus_wrona - Badacz tematu
czesc niedawno podłaczałem tez samochód pod kompa i miałem bład czujnika halla(na wyłaczonym) takze to normalne jest a co do spalania to moze byc wiele przyczyn np zablokowany termostat w pozycji otwartej (miałem tak) i palił 3 litry wiecej ale z tego co piszesz to prawdopodobnie jest to cos z sada --- sprubój zdjac kleme z akumulatora na pare min i zresetuj komputer mozliwe tez ze czyta jakis blad i dlatego tak pali ---pozdrawiam
-

bleky99 - Badacz tematu
mowilem ze sonda i jesli juz sprawdzasz sonde to tylko na rozgrzanym silniku... sonde lambda w silnikach 1.6 masz zaraz przy kolektorze jak spojrzysz na czesc silnika przy szybie to tam na dole jak sa te rury co idza juz an spod auta tam amsz tak jakby swieca wkrecona od ktorej odchodzi kabel i idzie gdzies do silnika
-

Imper - Members
• Strona 1 z 1