Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.8 ABS
mam golfa III 1.8 typ silnika ABS problem polega na tym ze atko nie chce jezdzic na bezynie wogole nawet nie zapali problem znika na chwile czyli na jakies 100-200 kilometrow lub 2-3 dni kiedy odlacze akumulator na cala noc kiedy rano go podpinam dziala bez zarzutu na benzynie kazdy rozklada rece podaje inne powody a kiedy o tym mowie szczeka opada nie chce wymieniac pol silnika prosze o pomoc a i moge powiedziec ze po podlaczeniu akumulatora rano silnik pracuje idealnie zapala i wszystko jest ok oczywiscie do czasu POMOCY 

-

Champion's - Czytacz
możliwe, ze komputerek w autku szwankuje. Jak masz możliwość to przełóż od kogoś kompa (z takim samym silnikiem) i zobacz jak bedzie się autko sprawować. Z Twojego opisu widać, ze komputer potrzebuje częstego "restarta", czyli odłączenia klemy. Gdzieś na forum pisali, ze do komputera dochodzi jeden (chyba czerwony) przewód, który utrzymuje w nim pamięć. Przewód ten często chłopaki odcinali i podłączali pod dodatkowy przekaźnik, który załączał się dopiero po przekręceniu stacyjki, Stosowane to było z powodu błędów emulacji sondy lambda po założeniu LPG w autku - po zgaszeniu autka na LPG były trudności z odpaleniem go na PB, pomogło wtedy odłączenie klemy na kilka minut. Tak samo w Twoim przypadku założenie takiego wskaźnika powinno załatwić sprawę.
tu jest opis jak założyć: oczywiście ja tego nie podłączałem, więc co złego to nie ja
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +komputera
tu jest opis jak założyć: oczywiście ja tego nie podłączałem, więc co złego to nie ja
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +komputera
-

prezesik - Members
ciekawe ze to sie dzieje w Golfie...wiem że fiat miał taka przypadłość,wybaczcie za porównanie.A może to rzeczywiście komp. Chyba najlepiej bedzie spróbować podmienić komputer na inny di ABSa jak mówi prezesso.
- KristoF
- Members
• Strona 1 z 1