1.8 ABS

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez LukTychy » 22 kwi 2012, o 23:00

marker10 napisał(a):czujnik być musi bo po to on jest. więc według mnie nie warto kombinować i kupić i zamontować jak u mnie był spie... czujnik to palił mi około 15 litrów teraz 10 pali jak go butuje


no ale skoro z tym nawet mi 13L pokazywało a teraz 7.7L to znaczy że jakaś różnica jest a ten czujnik chyba włącza tylko wentylator...
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

 

Postprzez trojeczkaGT » 22 kwi 2012, o 23:01

jezeli masz odpiety czujnik to komputer ustala sobie temp ok 40 C i tak dawkuje paliwo

tak mi koledzy magicy na forum pisali.

jak dla mnie jazda bez tego czujnika w zimie bylaby utrapieniem ale moze teraz mozna jedzic ja wole miec wszystko ok.

dam Ci przypowiesc :

mamy juz zuzyty drazek kierownicy niby jeszcze mozna jezdzic ale przez ten drazek zuzywa sie reszta zawieszenia i niby oszczednosc bo jeszcze go nie wymieniasz ale potem juz bedziesz musial wiecej czesci wymienic
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez LukTychy » 22 kwi 2012, o 23:06

trojeczkaGT napisał(a):dam Ci przypowiesc :

mamy juz zuzyty drazek kierownicy niby jeszcze mozna jezdzic ale przez ten drazek zuzywa sie reszta zawieszenia i niby oszczednosc bo jeszcze go nie wymieniasz ale potem juz bedziesz musial wiecej czesci wymienic


no w sumie tu masz racje ale to tylko czujnik... wymienie go na pewno ale bardzo mnie zszokowało tak niskie spalanie po mieście
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

Postprzez prezesik » 22 kwi 2012, o 23:12

Wg mnie wskazania spalania na liczniku są błędne, lepiej sprawdzić w praktyce. A czujnik oczywiście wymień.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez LukTychy » 28 kwi 2012, o 09:46

Kupiłem czujnik firmy TOPRAN i zobacze efekt jak będzie odpalał... bo wczoraj przy podnoszeniu klapy biło takim ciepłem (przez mieścinne korki) że strach jeździć
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

Postprzez Sekate » 28 kwi 2012, o 14:29

Przepraszam, ale nie czytałem całego tematu.
Ssanie może być padnięte i zalewa silnik zawsze, albo silnik nie potrafi cofnąć 'nadwyżki' benzyny. Ja w swoim mam podobnie, pojadę do sklepu np 500m i potem go muszę kręcić dość długo, albo na 2-3 razy, ale w końcu odpala.
Avatar użytkownika
Sekate
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 16 wrz 2008, o 12:10
Lokalizacja: Stegna

Postprzez LukTychy » 29 kwi 2012, o 00:11

Juz wszystko skończyło się pomyślnie. Założony został czujnik i spalanie na mieście jest 7,4L/100km (po wcześniejszym zresetowaniu komputera) Dzięki chłopaki ale pomógł leci do TrójeczkaGT
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości

cron