PozdrawiamModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
1,8 ABS jednopunkt jak podniesc jego wydajnosc
Tak jak w temacie , chodź nie do końca . Chodzi o to żeby i czy jest możliwe zaadoptowania innego wtrysku co by dawal wiecej paliwa bądź tego jakos "podkręcenie " . Ktoś coś słyszał da rade coś takiego
Pozdrawiam
PozdrawiamOstatnio edytowano 9 lut 2014, o 12:11 przez PtasiorSki, łącznie edytowano 1 raz
- PtasiorSki
- Czytacz
ktorys kolega na forum dolozyl do tego silnika co masz turbo i chyba kompresor albo turbo i ick-a ale koszty sa ogromne
wiec radzilbym albo zbierac na mocniejszy silnik 2.0 8v lub 16v albo poprostu zrobic sobie ladny remont, remont glowicy itp i jezdzic na tych 90 KM
wiec radzilbym albo zbierac na mocniejszy silnik 2.0 8v lub 16v albo poprostu zrobic sobie ladny remont, remont glowicy itp i jezdzic na tych 90 KM
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jakie koszta ludzie ja nie place za robotę , koszta sa jak sie nie ma zdolnosci manualnych .. dobra czyli nikt nic nie wie jak rozwiązać temat dawki paliwa jednopunktu
a sama mocniejsza pompa paliwa coś da
Ps jesli chodzi o kompresor z 90KM dziala ale na gazie bo tam moglem ustawic odpowiednia dawke ... teraz chcę miec to na benzynie
a sama mocniejsza pompa paliwa coś da
Ps jesli chodzi o kompresor z 90KM dziala ale na gazie bo tam moglem ustawic odpowiednia dawke ... teraz chcę miec to na benzynie- PtasiorSki
- Czytacz
eaton 500 zl chlodnica oleju rurki zawor westgate i zamykamy koszta w 1200zl max
ale mniejsza o to czyli nikt nic nie slyszal o wtrysku jednopunktu jak go zrobic zeby lał wiecej ?
ale mniejsza o to czyli nikt nic nie slyszal o wtrysku jednopunktu jak go zrobic zeby lał wiecej ?- PtasiorSki
- Czytacz
Skoro tak tanio to wszystko zrobić to po co chcesz podkręcać jednopunkt co nic ci nie da? Ilu tu było takich co gadali cuda wianki co oni to nie robią z silnikiem a kończyło sie na pustych słowach. wypnij wtyczke czujnika temperatury to ci bedzie ssanie trzymał 

-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Nadwozie: 5-drzwiowe
cuda wianki auto jest dodatkowe co raz cos przy nim robie nie zalezy mi na silniku bo drugi to pare zl chodzi i ofakt ze mozna i działa 
- PtasiorSki
- Czytacz
w naszych jednopunktach sie nie da tak o. chyba ze zmienisz mape steownika silnika bo to sterowniki i czzujniki odpowiadaja za dawke w 1.8 ABS to nie to samo co mechaniczny wtrysk paliwa
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
jak zalozysz bezawaryjny kompresor ze wszystkim jak nalezy o wypluje to sensowny wynik to biore kredyt i go kupie od Coebie
bo zadrutowac byle jak i dmuchnac 0,2 to mozna suszarka 
bo zadrutowac byle jak i dmuchnac 0,2 to mozna suszarka 
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
• Strona 1 z 1