1,8 ABS jednopunkt jak podniesc jego wydajnosc

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

1,8 ABS jednopunkt jak podniesc jego wydajnosc

Postprzez PtasiorSki » 9 lut 2014, o 02:31

Tak jak w temacie , chodź nie do końca . Chodzi o to żeby i czy jest możliwe zaadoptowania innego wtrysku co by dawal wiecej paliwa bądź tego jakos "podkręcenie " . Ktoś coś słyszał da rade coś takiego ?? Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 9 lut 2014, o 12:11 przez PtasiorSki, łącznie edytowano 1 raz
PtasiorSki
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 16:10
Lokalizacja: Suwałki

1,8 ABS jednopunkt jak podniesc jego wydajnosc

 

Postprzez trojeczkaGT » 9 lut 2014, o 11:02

ktorys kolega na forum dolozyl do tego silnika co masz turbo i chyba kompresor albo turbo i ick-a ale koszty sa ogromne

wiec radzilbym albo zbierac na mocniejszy silnik 2.0 8v lub 16v albo poprostu zrobic sobie ladny remont, remont glowicy itp i jezdzic na tych 90 KM
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PtasiorSki » 9 lut 2014, o 12:08

jakie koszta ludzie ja nie place za robotę , koszta sa jak sie nie ma zdolnosci manualnych .. dobra czyli nikt nic nie wie jak rozwiązać temat dawki paliwa jednopunktu ?? a sama mocniejsza pompa paliwa coś da ?? Ps jesli chodzi o kompresor z 90KM dziala ale na gazie bo tam moglem ustawic odpowiednia dawke ... teraz chcę miec to na benzynie
PtasiorSki
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 16:10
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez Opik » 9 lut 2014, o 12:41

PtasiorSki, aiw placi jak aie nie ma zdolnosci manualnych - rozumiem ze cesci tez sobie wystrugasz? ;) twgo silnika nic nie wycisnies z malym kosztem
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PtasiorSki » 9 lut 2014, o 13:23

eaton 500 zl chlodnica oleju rurki zawor westgate i zamykamy koszta w 1200zl max ;) ale mniejsza o to czyli nikt nic nie slyszal o wtrysku jednopunktu jak go zrobic zeby lał wiecej ?
PtasiorSki
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 16:10
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez deusiwo » 9 lut 2014, o 13:42

Skoro tak tanio to wszystko zrobić to po co chcesz podkręcać jednopunkt co nic ci nie da? Ilu tu było takich co gadali cuda wianki co oni to nie robią z silnikiem a kończyło sie na pustych słowach. wypnij wtyczke czujnika temperatury to ci bedzie ssanie trzymał :hyhy:
Avatar użytkownika
deusiwo
Members
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 19:55
Lokalizacja: Wisła
Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez PtasiorSki » 9 lut 2014, o 13:45

:-o cuda wianki auto jest dodatkowe co raz cos przy nim robie nie zalezy mi na silniku bo drugi to pare zl chodzi i ofakt ze mozna i działa ;)
PtasiorSki
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 16:10
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez trojeczkaGT » 9 lut 2014, o 13:48

w naszych jednopunktach sie nie da tak o. chyba ze zmienisz mape steownika silnika bo to sterowniki i czzujniki odpowiadaja za dawke w 1.8 ABS to nie to samo co mechaniczny wtrysk paliwa
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Opik » 9 lut 2014, o 14:23

jak zalozysz bezawaryjny kompresor ze wszystkim jak nalezy o wypluje to sensowny wynik to biore kredyt i go kupie od Coebie :lol: bo zadrutowac byle jak i dmuchnac 0,2 to mozna suszarka :lol:
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Szheyk » 1 mar 2014, o 21:56

czytałem coś kiedyś gdzieś że można wsadzić wał od 2.0 8v , ale nie pamiętam dokładnie i trzeba to spr
Avatar użytkownika
Szheyk
Badacz tematu
 
Posty: 218
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 16:12
Lokalizacja: NEL


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości