Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.8 90KM - sadza - kopci na czarno przy dodaniu gazu
Tak jak w temacie, cos chyba mam ze spalaniem ? Moj golf przy mocniejszym dodaniu gazu puszcza chmurkę czarną, na koncowce tlumika ktora wczoraj zalozylem jest w srodku sadza, nie jest to tłuste poprostu czarna sucha sadza. Co to oznacza ? Nie mam instalacji gazowej...
-

Paffcio - Czytacz
oleju nie ubywa?? silnik pracuje równo??? a może za dużo pali?? zapewne to 3 winna może być sonda lambda, wtryskiwacz, lub jakość paliwa. katalizatora zapewne już dawno nie masz zgadłem?
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
witam>>Gęste czarne spaliny spowodowane są przez spalanie świeżego paliwa w rurze wydechowej. Przyczyną może być źle wyregulowany gaźnik, układ wtrysku paliwa lub zatkany filtr powietrza. Jeśli gęste czarne spaliny pojawiają się tylko rano po uruchomieniu pojazdu, może to oznaczać konieczność regulacji ssania lub układu wtrysku paliwa na odcinku wzbogacania mieszanki paliwowej...pozdro
- bemo24
kolego mialem to samo i zacznij od czujnika temperatury pewnie masz na 4 piny a jak nie to powinny być dwa jeden od wskazania a drugi od sterowania dawka i komputer mysli ze jest zimny i leje mu wieksza dawke
- radi821
- Czytacz
• Strona 1 z 1